Öğrenci Kariyeri Banner

ABD Maymun Çiçeği Nedeniyle Acil Durum İlan Etti!

ABD Maymun Çiçeği Nedeniyle Acil Durum İlan Etti!

Maymun çiçeği vakaları dünyada hızla yayılmaya devam ederken, artan vaka sayıları sebebiyle Amerika ülke genelinde acil durum ilan etti.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı Sekreteri Xavier Becerra, perşembe günü yaptığı açıklamada ABD'deki maymun çiçeği salgınının bir halk sağlığı acil durumu olduğunu belirtti. Acil durumun ilan edilmesinden sonra aşı çalışmalarının hızlandırılması, salgına karşı gerekli test ve tedavilerin sağlanması için ulusal çapta sağlık hizmetlerinin koordine edilmesi kararı alındı.

6600'den Fazla Vakaya Rastlandı!

Geçtiğimiz ay Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını küresel çapta bir sağlık acil durumu olarak ilan etmişti. ABD'de ise Kaliforniya, New York ve Illinois'nin de dahil olduğu salgının hızla yayıldığı şehirlerde acil durum ilan edilmişti. ABD hükümetine yapılan uzun baskılar sonucunda maymun çiçeği salgını ülke genelinde acil sağlık durumu olarak ilan edildi.

Temas yoluyla bulaşan hastalıklar arasında yer alan maymun çiçeği hastalığına dünya genelinde birçok ülkede rastlandı. En çok etkilenen ülkelerden biri olan Amerika'da şimdiye kadar 6 bin 600'den fazla maymun çiçeği vakası. Henüz Amerika'da maymun çiçeği sebebiyle ölüme rastlanmadı.

Bilim insanları maymun çiçeği salgınına karşı etkili tedavi ve aşı yöntemleri geliştirdi. Amerika, özellikle hastalığa yakalanma riski fazla olan kişilere uygulanan aşılama çalışmalarıyla salgının önüne geçmek için çabalıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.