Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Wallet Sayesinde Kimliğinizi Yanınızda Taşıyın!

Apple Wallet Sayesinde Kimliğinizi Yanınızda Taşıyın!

 WWDC 2012’de tanıtılan Apple Wallet, kullanıcıların bilet ve kart bilgilerini tek bir uygulamada depolamasına olanak sağlıyor. Birçok farklı kart türünü destekleyen Apple Wallet, kimlik ve ehliyet desteğine de kavuşuyor.

watchOS, iOS ve macOS’te kullanılabilen Wallet uygulaması maalesef PadOS işletim sisteminde mevcut değil.

Sürücü ehliyeti özelliğinin ilk sırada Arizona ve Georgia eyaletlerinde aktif edileceğini açıklayan şirket, daha sonra Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah eyatletleriyle listenin genişleyeceğini belirtti.

Apple Pay ve Apple Cüzdan Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey, “Apple Cüzdan’a ehliyet ve eyalet kimliklerinin eklenmesi, fiziksel cüzdanı güvenli ve kullanımı kolay bir mobil cüzdanla değiştirme vizyonumuzda önemli bir adımdır." şeklinde konuştu.

Şirketin Apple Wallet için hazırladığı bir blog yazısında “iPhone ve Apple Watch kullanıcılarına sunulan Apple Wallet, kredi kartı ve giriş kartları dahil olmak üzere birçok alanda kullanılabiliyor. Apple Pay ile mağaza içi, çevrimiçi ve uygulama içi ödeme yapabilir, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde toplu taşımaya binebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

Üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin kampüs girişlerinde Apple Wallet uygulamasını kullanabileceğini belirten yetkililer, yakında otel ve apartman girişleri için de Apple Wallet tercih edilebileceğini söyledi.

Şimdilik sadece ABD kullanıcıları için aktif olan bu özelliğin ülkemize ne zaman geleceği ise bilinmiyor.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.