Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Türk Öğrenciyi Seçti!

Apple Türk Öğrenciyi Seçti!

16 yaşındaki Mehmet Bertan Tarakçıoğlu,  Apple’ın WWDC 2021 kapsamında düzenlediği ‘Swift Student Challenge’ yarışmasını kazandı. Geçen sene de yarışmada başarılı olan Tarakçıoğlu bir kez daha gururlanmamızı sağladı.

WWDC 2021’de dikkat çeken etkinliklerden biri olan Swift Student Challenge' a  dünyanın dört bir yanından milyonlarca öğrencinin katıldı. Bu etkinlik sayesinde katılımcılar, Apple‘a kod yazma ve problem çözme becerilerini sergileme fırsatı buldu. Apple, bunun üzerine Swift Student Challenge yarışmasını kazanan öğrencileri açıkladı.

Apple’ın resmi sitesinden açıkladığı verilere göre Swift Student Challenge‘ı kazanan 35 ülkeden 350 farklı öğrenci vardı. Kazanan katılımcıların  Mehmet Bertan Tarakçıoğlu geliştirdiği anlamlı uygulama sayesinde  Apple’ın dikkatini çekmeyi başardı.

Yarışma kapsamında DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) semptomlarını yönetme konusunda her kullanıcıya özel tavsiyeler vermek için faydalı bir uygulama tasarladı. Bu uygulama kullanıcılara 15 soruluk bir kişilik testi de uyguluyor.

The ADHD Exploration adını verdiği uygulaması ile yarışmayı kazanan öğrenci, ilhamını ise şu sözlerle paylaştı: ”DEHB’li bir arkadaşım pandemi sırasında odaklanmanın ne kadar zor olduğunu paylaştıktan sonra, DEHB belirtileri ile kişilik arasındaki ilişkiyi araştırmak istedim. DEHB ile olan deneyimimizin aynı olmasını bekleyemeyiz.”

Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, kodlamayı bloglardan, kitaplardan, Youtube videolarından ve çevrimiçi forumlardan öğrendiğini belirtti. Bu projeyle Türk gençlerine büyük bir motivasyon olan Tarakçıoğlu yazılım dünyasında yer almak isteyenler için de büyük bir örnek oldu.

Kaynak için tıklayınız

 

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.