Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'ın Katlanabilir iPhone'u Hakkında Heyecanlandıran Gelişme!

Apple'ın Katlanabilir iPhone'u Hakkında Heyecanlandıran Gelişme!

Teknoloji devi Apple'ın yeni bir katlanabilir ekran patenti sunduğu ortaya çıktı. Bu patent, yeni bir koruma katmanı içeriyor ve mikro çatlak ve kırıkları kendi kendine tamir edebiliyor. Ayrıca Apple'ın patenti, çift yöne katlanmayı mümkün kılıyor.

Apple'ın  ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi'ne (USPTO) katlanabilir ekran teknolojisi ile ilgili yeni bir patent sunduğu öğrenildi. Patently Apple tarafından tespit edilen patent, katlanabilir ekranlı telefonlardaki en önemli sorunlardan bir tanesini tarihe gömecek gibi duruyor.

Ekrandaki Çatlakları Kendisi Onaracak!

Katlanabilir ekranlı telefonlar son yıllarda gittikçe popüler olmaya başladı. Başta kulağaoldukça ilgi çekici gelse de bu telefonlarda çok kritik bir hata bulunuyor. Şöyle ki; katla-aç hareketi sırasında mikro çatlaklar oluşan ekranlar, cihazın ömrünün azalmasına neden oluyor. İşte Apple, sunduğu patent ile bu sorunu kökünden çözebileceğini iddia ediyor.

Gelen bilgilere göre Apple'ın patentlediği teknoloji, katlanabilir ekranlara yeni bir koruyucu katman ilave ediyor ve bu koruyucu katman ile ekran dayanıklığı artırılıyor. Bunun yanı sıra sahip olduğu özel teknoloji, ekranda meydana gelen mikro çatlakları ve kırıkları kendi kendine tamir edebiliyor. 

Apple'ın patentindeki dikkat çeken noktalardan biri de çift taraflı hareket hakkında. Apple, geliştirdiği teknolojinin hem içe hem de dışa doğru katlamalarda etkili olduğunu iddia ediyor. Şu ana kadar hem içe hem dışa katlanabilen bir telefon olmaması nedeniyle Apple'ın söz konusu patenti gerçek bir üründe kullanmasıyla benzersiz bir ürün ortaya çıkabilir.

Tüm bu gelişmeler oldukça heyecan verici olsa da Apple gibi teknoloji devleri, üzerinde çalıştıkları pek çok teknoloji ile ilgili her yıl yüzlerce patent alıyorlar ancak bu patentlerin çoğu bir prototip üzerinde bile kullanılmıyor. Yani özetle; Apple'ın böyle bir patent almış olması, kesin olarak katlanabilir iPhone tanıtılacağı anlamına gelmiyor. Ancak Apple'ın bu teknoloji üzerine durduğu kesin olarak söylenebilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.