Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'ın CEO'su Steve Jobs'tan Başarının 7 Kuralı

Apple'ın CEO'su Steve Jobs'tan Başarının 7 Kuralı

Dünyaya bir Steve Jobs daha gelmeyecek. Hiç kimse onun kadar özel olmayı da başaramayacak. Biz neysek oyuz ve onun ne denli yüce bir şahsiyet olduğunu kabullenmek dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. ”– Larry Ellison

Steve Jobs, Apple’ın kurucularından biri ayrıca, hayatımıza dokunmatik telefonları sokan dijital devrimin babası. Sıfırdan zirveye yükseldiği kariyer yolculuğunda çıkaracağımız birçok ders var. Bugünkü içeriğimizde ondan iş hayatında başarılı olmasını sağlayan kurallarını öğreneceğiz.

1.Yaptığınız İşi Sevin

Mükemmel işi yapmanızın yolu sevdiğiniz işi yapmak aslında. Steve Jobs’ta Apple’dan kovulduktan sonra dahi yaptığı işin hayatı boyunca gerçekten yapmak istediği tek şey olduğunu biliyordu. Ondaki bu tutku başarsının kilit anahtarıydı.

2. Kalbinizin Sesini Dinleyin

“ Sahip olduğunuz zaman kısıtlı, bu yüzden zamanınızı başka birinin hayatını yaşayarak harcamayın. Başkalarının düşüncesine göre hareket etme aymazlığına düşmeyin. Başkalarının fikirlerinin gürültüsü iç sesinizi bastırmasın. Ve en önemlisi de kalbinizi ve sezgilerinizi takip edecek cesarete sahip olun; onlar her zaman gerçekte ne yapmak istediğinizi bilirler. Geriye kalan her şey ikincildir.” Steve Jobs

3. İyi Bir Ekip Kurun

Steve Jobs, yabani ot misali hep aynı kafa yapısına sahip olan, kendini geliştirmeyen negatif insanları çevresinde bulundurmuyordu. Etrafınızda size ilham verecek pozitif insanlarla oluşturacağınız ekip parlak bir geleceğin sizin olmasını sağlayacaktır.

4. Kendinizi Her Daim Geliştirin

Bir üniversite mezunu olmayan Steve Jobs bize önemli olan asıl şeyin diploma değil, kişinin yeteneklerini geliştirme adına tutkusunun daha önemli olduğunun göstergesidir.

5. Para İçin Yapmayın

Steve Jobs, 25 yaşındayken 100 milyon dolarlık bir servete ulaşmıştı. Onun önceliği hiçbir zaman para değil dünyayı değiştirmek olmuştu.

6. Kötü Ürün Satmayın

Apple ürünleri her zaman en yüksek kalitede olmuştur. Siz de yaptığınız işte en üst seviyeyi belirleyen kişi olun.

7. Aç Kalın Budala Olun

Belki de verdiği tavsiyelerden en önemlisi. Öğrenmeye, gelişmeye her zaman aç olun. Asla tatmin olmayın, her zaman daha fazlası için zorlayın.

Özgün İçerik


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.