Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Tarihin En Pahalı iPhone'u Geliyor!

Apple'dan Tarihin En Pahalı iPhone'u Geliyor!

Apple, iPhone 15'in Pro modellerinde önemli bir fiyat artışına gidebilir! Eğer söylenenler doğruysa şimdiye kadar en pahalı iPhone modellerini göreceğiz.

Apple’ın yaz sonunda çıkması beklenen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin fiyatını arttıracağına yönelik iddialar ortaya atıldı. Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre Apple üst düzey iPhone modellerinde fiyatları yükselterek gelirini arttırmayı planlıyor. Eğer bu fiyat artışı yapılırsa iPhone 15 Pro Max şu ana kadar ki en pahalı iPhone modeli olacak. 

Şu anda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ABD’de 999 dolar ve 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İddia edilen artış gerçekleşirse her iki Pro modeli de 1000 doların üzerine çıkacak. 

Şirket sadece fiyat konusunda adım atmıyor. iPhone Pro modellerini normal modellerden ayıran değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bu durum Pro olan ve olmayan modeller arasındaki fiyat farkını daha da açacak gibi görünüyor. 

 iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın, Dinamik Ada (Dynamic Island) ve 48MP kamera gibi daha önce Pro serisine özel olan birkaç özelliği kazanacağı da söylentiler arasında yer alıyor. 

iPhone 15 Üretiminde Sıkıntı Var!

Ayrıca Bloomberg'in yayınladığı haberde Apple’ın CMOS sensörüyle ilgili üretim sorunları yaşamasından dolayı temel iPhone 15 modelini 2 milyon ünite daha az üretmeye karar verdiği de söyleniyor. Şirket, bu yıl yaklaşık 85 milyon iPhone 15 üretmeyi hedefliyor ve bu sayı, geçtiğimiz yıl ile yaklaşık olarak aynı seviyede.

6,1 inçlik iPhone 15, 6,7 inçlik iPhone 15 Plus, 6,1 inçlik iPhone 15 Pro ve 6,7 inçlik iPhone 15 Pro Max’ten oluşması beklenen iPhone 15 serisinin Eylül ayında duyurulacağı düşünülüyor. Ancak satışlar Ekim’den Aralık’a kadar süren dördüncü çeyreğe kadar ertelenebilir.

 

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.