Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Tarihi Rekor!

Apple'dan Tarihi Rekor!

Apple, iPhone satışları ile zirveye ulaştı. Ortaya çıkan istatistiklere göre; Çin'de satılan her dört cihazdan biri iPhone oldu. Böylelikle Apple, iki aydır birinci sırada yer aldı.

Teknoloji devi Apple, iPhone satış rakamıyla son çeyrekte zirveye çıktı. Counterpoint Research’ün araştırmasına göre şirket, Çin’de şimdiye kadarki en yüksek aylık pazar payını yakaladı. Asya ülkesinde satılan her dört telefondan biri iPhone idi. Bu şekilde Apple, iki aydır Çin’in en popüler markası olmayı başardı.

Satılan Her Dört Telefondan Biri iPhone 

Counterpoint Research tarafından gerçekleştirilen Ekim ayı araştırmasına göre Apple, Çin’de tüm zamanların en iyi başarısına ulaştı. Diğer büyük üreticilerin satışları Ekim’de düşerken, Apple bir önceki aya göre yüzde 21 büyüme gösterdi.

Geçtiğimiz yıla kıyasla akıllı telefon satışları Çin’de yüzde 15, Apple’da ise yüzde 4 civarında düştü. Bu fark şirketin rakipleriyle arasını açmasına neden oldu. Ekim ayında yüzde 25’lik pazar payına ulaşan Apple, Çin’deki her dört modelden birini oluşturuyor.

Araştırma Direktörü Ethan Qi pazar büyümesi hakkında, “Apple pazar trendine meydan okumayı başardı. Bu aynı zamanda premium segmentin dirençli doğasını da gösteriyor. Çin’de son iki yıldaki trende bakıldığında, Apple’ın premium pazarda Huawei payının açık ara galibi olarak ortaya çıktığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

Araştırma ayrıca iPhone 14 serisinin iPhone 14 Pro ve Pro Max’in büyük desteği sayesinde iPhone 13‘e kıyasla daha iyi bir başlangıç ​​yakaladı. Ancak ilginç şekilde iPhone 13 modeli hala başarısını sürdürüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.