Apple, Britanya’daki milyonlarca müşterisine, eski telefonları yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Apple, daha önce de iPhone kullanıcılarının telefonların yeni güncellemelerle yavaşladığı şikayetleri üzerine bir açıklama yapmıştı. Şirket, yeni güncellemelerle, pili eskimiş cihazları yavaşlattıklarını, bunun gerekçesinin ise telefonun ömrünü uzatmak olduğunu söylemişti.

İki Yıl Önce 113 Milyon Dolar Ödemişlerdi!

Söz konusu güncelleme Ocak 2017’de yayınlanmış ve iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve X modellerini etkilemişti.

Britanya’da tüketici hakları savunucusu Justin Gutmann’ın açtığı davada Apple, performansı artırması beklenen bir güncellemenin tam aksine işletim sistemini yüzde 58’e varan oranlarda yavaşlatmakla suçlanıyor.

Gutmann şirketin Britanya’daki 25 milyon müşterisine 918 milyon dolar ödemsini talep ediyor. Apple ise telefonların ömrünü hiçbir zaman bilinçli olarak yavaşlatmadığını savunuyor.

Ancak buna benzer bir dava iki yıl önce ABD’de sonuçlanmış, Apple 113 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.

 

 

Kaynak

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.