Öğrenci Kariyeri Banner

Media Markt, Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Sunny Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

Media Markt, Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Sunny Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

Haksız rekabetle ilgili mücadele konusunda çalışmalarına hız kazandıran Rekabet Kurumu'nun radarına bu kez de teknoloji firmaları takıldı. Media Markt, Teknosa, Vatan Bilgisayar ve Sunny Elektronik hakkında soruşturma başlatıldı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hepimiz en iyi ekipmanlara ve donanımlara sahip olmak istiyoruz. Bu amaçla da sıklıkla internet sitelerinden veya fiziksel mağazalardan alışveriş yapıyoruz. Ülkemizde de tercih edilen mağazaların başında Media Markt, Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Sunny Elektronik gibi isimler geliyor.  

Haksız Rekabet Gerekçesiyle Soruşturma Açıldı!

Rekabet Kurumu tarafından incelenen firmalar, haklarında yapılan şikayetlerin yeterli bulunması sebebiyle soruşturma açılmasıyla karşı karşıya kaldı. Kurum Media Markt, Teknosa, Vatan Bilgisayar ve Sunny Elektronik’in 4054 sayılı kanunun 4'üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin araştırılmasına karar verdi. 

İlgili madde şu şekilde:

“Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.”  

Yukarıda maddeden anlaşılacağı üzere; markalar, kendi aralarında anlaşarak fiyatlarda artış veya düşüşe gidilmesi gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmış durumda.

Bu da diğer markalar için haksız rekabet durumu oluşturduğu sebebiyle önde gelen teknoloji markaları Rekabet Kurumu tarafından incelenecek. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.