Öğrenci Kariyeri Banner

Apple 2.4 Trilyon Dolarla Rekor Kırdı!

Apple 2.4 Trilyon Dolarla Rekor Kırdı!

Borsadaki son işlem gününde hisse senedi başına düşen fiyat 145,09 dolara ulaşan Apple, yeni bir rekor kırdı. Şirketin piyasa değeri, yaşanan yükselişle 2,4 trilyon dolara ulaştı. Yatırım danışmanları, bu durumun devam edebileceğini söylüyorlar.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın hisse senedi değeri, rekor seviyelere ulaştı. Ocak ayında oldukça yüksek seviyelerden işlem görmekte olan hisse senetleri, mart ayında ise dibi görmüştü diyebiliriz. Daha sonraki süreçte yeniden yükselişe geçen Apple hisseleri, dün tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. 145,09 dolardan işlem gören hisseler, Apple'ın dünyanın en değerli halka açık şirketi unvanını daha da güçlendirdi.

Apple, borsa dünyasının en ilgi çeken şirketlerinden bir tanesi. Zira şirket, trilyon dolar değere ulaşmayı başaran ilk halka açık şirketti. Bu olay, 2018 yılında gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ise yeni bir rekor kıran Apple, 2 trilyon doları aşan ilk şirket oldu. Nisan ayında açıkladığı 2021 yılı ikinci çeyrek raporunda devasa kazançlar bildiren şirket, bu kazancın çok büyük bir bölümünün iPhone ve iPad'lerden sağlandığını açıklamıştı.

Yatırım danışmanı olarak görev yapmakta olan Gary Kaltbaum, teknoloji dünyasına devasa paralar aktığını ve akmaya da devam edeceğini açıkladı. Bunun en net örneğini, hisseleri yükselen Apple'ın hisse senedi değerinin 2,4 trilyon dolara ulaşmasında görüldüğünü söyleyen Kaltbaum; Microsoft, Google, Facebook ve Amazon hisselerinin de uzun zamandır yükselişte olduğunu vurguladı.

Apple, 27 Temmuz'da önemli bir etkinlik gerçekleştirecek. Özellikle de yatırımcıları ilgilendiren bu etkinlikte ikinci çeyrek mali durumunu açıklayacak Apple'ın, yine rekor seviyelerde gelir elde etmesi öngörülüyor. Eğer her şey yolunda gider ve yatırımcıya güven verilebilirse, Apple'ın piyasa değerinin artmaya devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.