Öğrenci Kariyeri Banner

Antalya Özel Üniversiteler Nelerdir? Fiyatları Nedir?

Antalya Özel Üniversiteler Nelerdir? Fiyatları Nedir?

Üniversite tercihleri sırasında Antalya şehri sıklıkla tercih edilen bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Antalya, deniz kenarındaki tatil yerleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Güzel iklimi, çeşitli gezilecek yerleri ve de şehrin canlılığı ile yaşanılası şehirler arasında yer alır. Tüm bu nedenlerle öğrenciler de üniversite yaşamını Antalya’da geçirmek isteyebilirler. Peki, Antalya Özel Üniversiteler nelerdir? Antalya’da bulunan özel üniversite fiyatları nasıldır? Bu soruların cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Antalya Özel Üniversiteleri arasında en iyi 3 üniversite içerisinde yer almaktadır. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından 2011 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde 3 Fakülte,1 Yüksekokul ve 2 Enstitü bulunmaktadır. Bunlar; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’dür. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, 2021-2022 yılı eğitim ücretlerinin şu şekilde belirlemiştir: %50 Burslu Mimarlık Bölümü 20 bin tl, %50 Burslu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 19 bin tl, %50 Burslu Mimarlık Bölümü: 17 bin tl, %50 Burslu Aşçılık Bölümü 13 bin tl, %50 Burslu İletişim ve Tasarımı Bölümü 17 bin tl, %50 Burslu İngilizce Hazırlık Sınıfı 17 bin tl’dir.

İlginizi çekebilir: En İyi Üniversiteler Nelerdir?

Antalya Akev Üniversitesi

Antalya Akev Üniversitesi

2015 yılında Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Antalya'da kurulmuştur. Antalya özel üniversiteleri içerisinde yer alan Akev Üniversitesi, bir vakıf üniversitesidir. İnsani Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi bulunan bu üniversitede toplam 4 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksekokul vardır. Antalya Akev Üniversitesi, 2021-2022 yılı eğitim ücretlerinin şu şekilde belirlemiştir: Ücretli İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 54 bin tl, Ücretli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 51 bin tl, %50 Burslu Psikoloji Bölümü 27 bin tl, %50 Burslu Yazılım Mühendisliği Bölümü 24 bin tl’dir.

Dikkatinizi çekebilir: "Araştırma Üniversitesi" Etiketi Almaya Hak Kazanan Üniversiteler

Antalya Bilim Üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi

 

Eski adı Uluslararası Antalya Üniversitesi olan Antalya Bilim Üniversitesi 2010 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Bu üniversite, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya özel üniversiteleri içerisinde kaliteli eğitimi ile dikkat çeken bir üniversitedir. Üniversite sınavında yüksek puanlar alan öğrencileri kendi bünyesine kabul eden bir üniversitedir. Bu üniversite, 6 fakülte, 4 yüksekokul ve 2 enstitüden oluşmaktadır. Antalya Bilim Üniversitesi’nde bulunan fakülteler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’dir. Antalya Bilim Üniversitesi’nde bulunan yüksekokullar ise Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’dur. Antalya Bilim Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizcedir. Okulda toplam 83 ülkeden öğrenciler bulunmaktadır. Antalya Bilim Üniversitesi’nin eğitim ücretleri ise farklı bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; 1 yıllık Ücretli Diş Hekimliği Bölümü 94 bin tl, 1 yıllık %50 Burslu Beslenme ve Diyetetik Bölümü 26 bin tl, 1 yıllık %50 Burslu Mimarlık Bölümü 28 bin tl’ ve 1 yıllık %50 Burslu İnşaat Mühendisliği 26 bin tl’dir. Antalya özel üniversitelerinden Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitelerini sizler için detaylıca inceledik. Üniversitelerde bulunan fakültelerden yüksekokullara ve bu üniversitelerin fiyatlarını sizlere sunduk. Daha fazla bilgi edinmek için İlk 100'de Türkiye'den 3 Üniversite Var:İşte Dünyanın En Yeşil Kampüsleri içeriğimizi okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.