Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Üniversiteler Nelerdir?

En İyi Üniversiteler Nelerdir?

En iyi üniversiteleri kazanmak, eğitimini en iyi üniversitelerde tamamlamak ve üniversite bittiğinde iyi bir meslek sahibi olmak her gencin hayalidir. Ve tabi gençlerle birlikte aileler de aynı hayallere sahiptir. Öğrenciler iyi bir üniversitenin hayalini kurar ve hayalleri için çok çalışır. Özellikle bazı kişiler en iyi özel üniversitelere gitmek eğitimlerini orada tamamlamak isterler. Çünkü özel üniversitelerin öğrencilere sunduğu imkânlar saymakla bitmez ve öğrenciler mezun olduktan sonra da sunulan imkânlardan yararlanabilirler. İyi üniversite iyi bir işi de beraberinde getirecektir. Peki, Türkiye’de yer alan en iyi özel üniversiteler nelerdir? Sizler için en iyi özel üniversiteleri sıraladık. İşte en iyi özel üniversiteler…

Koç Üniversitesi 

Koç Üniversitesi Türkiye’nin en iyi özel üniversiteleri içerisinde ilk sırada yer alan vakıf üniversitesidir. İstanbul Sarıyer’de bulunan Koç Üniversitesi 1993 yılında kurulmuştur. 28 yıldır eğitim veren bu kurum bünyesinde 400 öğretim üyesi barındırmaktadır. Ve de yaklaşık 7000’e yakın öğrenciye eğitim vermektedir.

Türkiye’nin bir numaralı yüksek eğitim kurumu olarak kabul edilen Koç Üniversitesi her öğrencinin hayallerini süsleyen bir okul. Koç Üniversitesi 32 yüksek lisans programı 26 doktora programı ve 22 lisans programıyla eğitimini sürdürmektedir. Koç Üniversitesi’nde Hukuk, Tıp, Hemşirelik, Mühendislik, Fen, İktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat Fakülteleri mevcuttur.

İlginizi çekebilir: İşte Dünya Sıralamasına Giren 9 Üniversitemiz

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Ankara’da bulunan Türkiye’nin en iyi özel üniversiteleri içerisinde 2. Sırada yer alan üniversitedir. 20 Ekim 1984’ten bu yana hizmet veren Bilkent Üniversitesi, Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma özelliğine sahiptir. Bilkent Üniversitesi’nde 9 fakülte ve 2 yüksekokul bulunmaktadır. Bilkent Üniversitesi’nde bulunan fakülteler; İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Fen ve Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İşletme Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi olarak sıralamak mümkündür. Özellikle Hukuk, İşletme ve Mühendislik Fakülteleri’nde son derece başarılı öğrenciler okuyor.

Hukuk bölümü için Türkiye’deki ilk 150’nin okuduğu bir üniversite olarak karşımıza çıkıyor.

Hukuk bölümü başta olmak üzere tüm bölümlere girebilmek için yüksek bir sıralamaya sahip olmak gerekiyor. Mezun öğrencilere genellikle şirket bünyesinde hazır iş imkânları sunuluyor. Kadrosuyla adından sıkça söz ettiren Bilkent Üniversitesi öğrencilere her türlü imkânı sunmak için çalışıyor.

Dikkatinizi çekebilir: Türkiye'nin En İyi Üniversiteleri

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında eğitim öğretime başlamış bir üniversitedir. 22 yıllık eğitim öğretim yılında Türkiye’nin en iyi 3. özel üniversitesi olmayı başarmıştır. İstanbul Tuzla’da yer alan Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin ilk liberal bilimler tarzında eğitim veren üniversitesi olarak bilinmektedir. Sabancı Üniversitesi, öğrencilerine ilk yıl ortak dersler verir. Diğer yıllarda ise öğrencilerin ilgi alanlarına yönelmelerine olanak tanır. Sabancı Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin % 97’si mezun oldukları ilk yıl içerisinde iş hayatına atılıyor veya akademik çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 15 binden fazla mezun veren Sabancı Üniversitesi mezunların % 79’u iş hayatında, % 11’i lisansüstü eğitimini sürdürmekte ve % 5’i de akademik alanda kariyerine devam etmektedir.

Sabancı Üniversitesi’nde 3 fakülte 1 yabancı diller okulu yer almaktadır. Sabancı Üniversitesi Fakültelerini şöyle sıralayabiliriz: Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi.

Türkiye’de yer alan en iyi özel üniversiteleri sizler için derledik. Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi hakkında detaylı bilgiler verdik. Bu üniversitelerin konumlarından üniversitenin sahip olduğu imkanlara kadar pek çok bilgiyi sizlere aktarmayı amaçladık.

 

 


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.