Öğrenci Kariyeri Banner

Ankara'da Biraz Olsun Şehrin Gürültüsünden Uzaklaşıp Kafa Dinlemek İsteyenler İçin Gidilebilecek Parklar

Ankara'da Biraz Olsun Şehrin Gürültüsünden Uzaklaşıp Kafa Dinlemek İsteyenler İçin Gidilebilecek Parklar

1- AHLATLIBEL ATATÜRK PARKI

“Ahlatlıbel” Yaban armudu ağaçlı tepe anlamına geliyor. Ahlatlıbel’deki kazılarda elde edilen buluntular ODTÜ Müzesinde sergileniyor. Bulgulara göre M.Ö. 3000 yılına ait tabaklanma bulunmuştur.

Tam adı Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri. Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılmış ve işletiliyor. En büyük özelliği: şehir merkezine çok yakın olması. “Çimlere özgürce basın” yazılı tabelaları görünce, şaşırmamak elde değil. Evet, burada çimlere basın. Bu özgürlüğü yaşayın, muhteşem bir duygu. 25 bin metrekarelik çim alan var.

Çam ağaçlarının gölgelediği, kuş seslerini dinleyip, çam kokularını hissedebileceğiniz ormanlık alanda yürüyüş yapın. 180 bin metrekarelik orman alanı var. Ankara-Konya karayolu güzergâhında, rüzgâr koridorunda çam ormanı var. Özellikle kamelyaların ve havuzlu bahçenin bulunduğu bölüme gidin ve Mogan gölünü de içine alan, muhteşem manzarayı izleyin. Spor yapmak istiyorum derseniz; 3 tenis kortu, 2 halı futbol sahası, 3 basketbol sahası, 2 voleybol sahası ve bir de golf sahası var. Yürüyüş veya koşu yapmak istiyorum derseniz, koşu ve yürüyüş parkurları, hem de tartan pist, sizleri bekliyor. Bunların bağlantı noktalarında ise; birçok kondisyon aletinin bulunduğu açık hava spor bahçesi var.

Alternatif ne yapabilirim derseniz; go-kart arabalarına binip, bu keyfi yaşayabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte, rengârenk uçurtmanızı burada uçurabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa, onu da yanınızda getirebilirsiniz, getirin, birlikte olun. Hiçbir hazırlık yapmadan giderseniz, yine hoşça zaman geçirmeniz mümkün. Kafeteryalar var. Burada; kahvenizi veya çayınızı yudumlarken, aperatif bir şeyler yiyebilirsiniz. Ayrıca; self servis düzeni kurulmuş. Ama kafeteryanın ve kamelyaların bulunduğu bölüme, masalara; dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesi yasaklanmış.

Ziyaret Saatleri ve Ücret: Haftanın 7 günü 24 saat açıktır.  

Giriş ücreti yoktur. Sadece otopark ücreti için 5 TL gibi bir ücret alınmaktadır.

Ulaşım: Ankara-Konya karayolunda, Aşti’nin önünden Gölbaşı-Konya istikametine ilerlediğinizde, Dikmen sapağını geçtikten sonra, ilk sağa, yani Ahlatlıbel sapağına dönüyorsunuz ve yaklaşık 300 m. sonra, yeni yapılan Anayasa Mahkemesi binasının hemen karşısında.

Çankaya istikametinden gelişte ise, Oran şehri, yani TRT Genel Müdürlüğü binası önündeki bulvardan İncek istikametinde ilerliyorsunuz ve Ankara-Konya karayolunun üzerindeki köprüden ilerleyip, yaklaşık 400 m. sonra, buraya varıyorsunuz. Atakule’ye 9.5 km. ve Aşti’ye ise 10 km. uzaklıkta. 

2- TUNALI HİLMİ VE KUĞULU PARK

Tunalı Hilmi Caddesi şehrin en önemli sosyal mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Sadece yürüyüş için bile tercih edilebilir.

Bahar mevsiminde ağaçların yeşermesi ve sonbaharda yaprakların sararak dökülmeye başlaması oldukça ahenkli bir renk senfonisine imza atar. En ünlü yeri Kuğulu parktır. Viyana’dan hediye olarak getirilen kuğular ve o güzel baharı, kışı en güzel görüntülerdendir.

Ziyaret Saatleri ve Ücret: Cadde ve park haftanın 7 günü 24 saat açıktır.

Ücretsizdir.

Ulaşım: Ankara’nın en popüler mekânları arasında haklı bir yere sahip olan cadde ve park, Çankaya İlçesi’nin Kavaklıdere Semti’nde yer alıyor. Bölgeye ulaşmak için dilerseniz Kızılay Meydanı’ndan Atatürk Bulvarı’nı takip ederek yürüyebilir ya da EGO’ya bağlı otobüslere binebilirsiniz. Eğer kendi aracınızla caddeye ulaştığınızda park yeri bulamazsanız, Karum Alışveriş Merkezi’nin otoparkını kullanabilirsiniz.

3- GÖKSU PARKI

Eğlenmek için lunapark, yürüyüş için parkurlar, yemek için kafeler özellikle mangal yapmak için ayrı ve özel bir alan, gölette balık tutmak ve su bisikletine binmek ve daha fazlası bu devasa parkta mevcuttur.

Go-karta binebilir, plaj voleybolu oynayabilir, tenis oynayabilir, dağ kızağına binebilirsiniz. Ankara’da şehrin batısında yer alan Eryaman’da bulunuyor Göksu Parkı. Oldukça geniş bir alana sahiptir. Otopark da mevcuttur. Her türlü ihtiyacınızı bu parkta karşılayabilirsiniz.

Ziyaret Saatleri ve Ücret: Haftanın 7 günü 24 saat açıktır.

Giriş ücretsizdir.

Ulaşım: İstanbul yolu takip edilerek Eryaman yol ayrımından Göksu Parkına ulaşabilirsiniz.

Özgün İçerik


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.