Öğrenci Kariyeri Banner

Animasyon Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 6 Film

Animasyon Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 6 Film

Bazı insanlar tarafından çocuk filmi olarak görülebilen animasyonlar, aslında derin hikayeleri ve çizimleriyle insanları oldukça etkileyebiliyor. Animasyon izlemeyi seviyorsanız ya da animasyonlara şans vermek istiyorsanız, bizce bu filmleri mutlaka izlemelisiniz!

Howl’s Moving Castle - 2004

Diana Wynne Jones’ın kitabından uyarlanan Howl’un Yürüyen Şatosu, Hayao Miyazaki’nin yönetmenliği ile çekilen bir Japon animasyon filmi. Film kendisine yapılan bir büyünün etkisini yok etmeye çalışan Sophie’nin, Howl isimli büyücüyle birlikte yaşadıkları maceraları anlatıyor. Büyüleyici çizimleri insanı filmin içine çekerken, sürükleyici konusu ile izleyicileri kendisine hayran bırakıyor. 

Klaus - 2019

Özellikle yılbaşı akşamlarınızı neşelendirebilecek olan bu film, Noel Baba’nın nasıl ortaya çıktığına dair alternatif bir hikaye oluşturuyor. Postacı akademisinin en kötü öğrencisi olan Jesper’ın buzlarla kaplı bir adaya görevlendirilmesiyle birlikte, birbirleriyle kavgalı olan ada halkının hayatlarına konuk oluyoruz. Netflix’in ilk orijinal animasyon filmi olan Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg’un değişimini anlatıyor. 

Coco - 2017

Meksika’da her yıl kutlanan Ölüler Günü’nü duydunuz mu? Film Ölüler Günü’nde “Ölüler Diyarı”na giden Coco isimli bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Ünlü bir müzisyen olmak isteyen Coco’nun hikayesi, güzel şarkıları ve renkli çizimleriyle seyirciye kendisini sevdiriyor. 

I Lost My Body - 2019

Bir Fransız yapımı olan “Bedenimi Kaybettim”, kazandığı birçok ödülle sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Bedeninden ayrılmış bir elin yeniden bedenine ulaşma hikayesini anlatan filmde, Paris’in sokaklarına konuk oluyoruz. 

Mary and Max - 2009

8 yaşındaki bir kız çocuğu olan Mary ile psikolojik problemleri olan 44 yaşındaki savaş gazisi Max’in arkadaşlıklarını anlatan bu film, içinde geçen diyaloglarla izleyen herkesi kendisine hayran bırakıyor.  “Arkadaşlarımızı seçebiliyoruz ve seni seçtiğim için çok mutluyum” diyen Max’in Mary ile olan arkadaşlığı birbirlerine gönderdikleri mektuplar üzerinden ilerliyor. Eğer animasyon izlemeyi seviyorsanız, stopmotion tekniğiyle çekilen bu etkileyici filmi mutlaka izlemelisiniz. 

Loving Vincent - 2017

Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un yaşamı ve ölümüne zemin hazırlayan şartları konu edinen bu film, 2018’de Oscar adayı olmuştu. Van Gogh’un eserlerinde kullandığı teknik olan tuval üzerine yağlı boyayla hazırlanan bu film; 65 bin kareden oluşuyor. Filmi özel yapan şey ise 65 bin karenin, 125 kişilik sanatçı ekibi tarafından elle çizilmesi. 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.