Öğrenci Kariyeri Banner

Efsane Bilim Kurgu Filminin Dizisi Geliyor!

Efsane Bilim Kurgu Filminin Dizisi Geliyor!

Efsane bilim kurgu serisi Blade Runner'ın dizisinin çıkacağı iddilarına açıklık getirildi. Blade Runner 2099 ismi verilecek olan yapım, 2017'de çıkan ikinci filmin 50 yıl sonrasında geçecek ve Amazon Prime Video'da yayınlanacak.

Philip K. Dick’in ‘Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi?’ romanından uyarlanan ve 1982 yılında vizyona giren bilim kurgu türündeki Blade Runner’ın, sinema tarihinin en ünlü bilim kurgu filmlerinden biri olarak görülüyor. Efsane sinemacı Ridley Scott tarafından çekilen yapımın, bir de 2017’de çıkış yapan ‘Blade Runner 2049’ isimli bir devam filmi var.

Prime Video'dan Yayın Onayı Aldı!

Arrival, Dune gibi filmlerin arkasındaki isim Dennis Villeneuve’ün yönettiği, başrolünde de Ryan Gosling’in bulunduğu ikinci film ise ilkinden 30 yıl sonra polislik yapan bir replicant’ın yaşadıklarını aktarıyordu. ‘Kült’ olarak nitelendirilen serinin geçtiğimiz aylarda da bir dizisinin yapılacağı iddia edilmişti.

Amazon’da geliştirilme aşamasında olan Blade Runner dizisi Prime Video’da yayın onayını resmen aldı. Gelen açıklamalarda ilk filmin yönetmenliğini yapan Ridley Scott’ın ‘Blade Runner 2099’ ismi verilecek dizide yapımcılık yapacağı ifade edildi. Ünlü senarist Silka Luisa’nın da Amazon, Alcon Entertainment ve Scott Free Productions ortaklığında çekilecek yeni yapımın yazarlığını yapacağı açıklandı.

Amazon Studios’un başı Vernon Sanders da yaptığı açıklamalarda, Ridley Scott’ın yönettiği orijinal Blade Runner, tarihin en iyi ve en etkili bilim kurgu filmlerinden biri olarak nitelendiriyor. Bu yüzden biz de Blade Runner 2099’u tüm dünyadaki Prime Video müşterilerimize sunacağımız için çok heyecanlıyız” ifadelerine yer verdi.

Blade Runner 2099,  ikinci filmin 50 yıl sonrasında geçecek. Dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi ile ilgili ise henüz bilgi paylaşılmadı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.