Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'un İlgi Çekici Pazarlama Stratejisi

Amazon'un İlgi Çekici Pazarlama Stratejisi

Aslında her işletmenin temelinde reklam stratejisi yattığı gibi Amazon'un bu kadar dünyaya açılmasında da doğru reklam stratejisi yatmaktadır. 

Reklamları dijital dünya ile entegre edebilen şirketler dijital piyasada daha fazla tutunup istihdam sağlayabiliyorlar. Amazon'un da başarılı olduğu bu dijital pazarda, doğru reklam seçimleri yatmaktadır. 

Amazon'un Logosu Ne Anlama Geliyor?

Amazon'un Logosu Ne Anlama Geliyor

Amazon, farklı ürünleri ile internet satışına hizmet vermektedir. ABD'de 1994 yılında kurulan Amazon, dünyanın en büyük nehiri olan Amazon Nehrinden alır. Dünya üzerinde en yaygın alışveriş sitelerinden bir tanesi olan Amazon'un logosunda yer alan sarı ok gülümseyen surat ve a'dan z'ye her şeyi bulabileceğinizi söyleyen gizli bir sembol olarak belirtilmektedir. 

Amazon ve Reklam

Amazon ve Reklam

Amazon, pazarlamaya yönelik çok iyi yatırımlar yapmaktadır. Amazon, 2021 yılının ilk çeyreğinde pazarlamaya 4,8 milyar dolar harcamıştır. Fakat reklamlardan 3,9 milyar dolar kazanç elde etmiştir. Bu da demek oluyor ki, pazarlama giderlerinin %81'ini reklamlar karşılamaktadır. Ancak yine de bu kazanç çok büyük şirketlerin pazarlama giderlerini karşılama açısından yeterli değildir. Pazar giderinin tamamına reklamlardan kanacakları duruma gelmesi beklenmektedir. 

Amazon Pazarlama Stratejisi 

Amazon Pazarlama Stratejisi 

Amazon, pazardaki payını arttırmak için çok fazla çaba sarf ediyor. Pazarlamaya yatırım yapıp daha fazla müşteri çekme stratejisi ile ilerliyorlar. Bu yüzden şirketler daha fazla reklam verme meyilinde olurlar. Amazon üzerinden reklam veren şirketler hem kendileri için hem de Amazon'a katkıda bulunurlar. Amazon'un müşterilerine verdiği önem ve güven sayesinde markalar da onlarla daha çok çalışmaya eğiliminde oluyorlar. İzlediği politika ile her geçen gün daha fazla müşteri kazanıyor. 

Amazon'un Yaptığı Elektronik Kitap

Amazon'un Yaptığı Elektronik Kitap

Amazon’un pazara çıkarttığı en güzel yatırım, elektronik kitap okuyucusu Kindle’ı piyasaya çıkartmaktır. Kindle 3 ayrı ad ile satılmaktadır. Amazon’un en çok satılan ürünü Kindle'dır. Aynı zamanda, Amazon internet sitesinde Kindle üzerinden okunabilen oldukça zengin kaynaklarıyla bir elektronik kitap arşivi vardır. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.