Öğrenci Kariyeri Banner

Silikon Vadi'sinde Herkesin Dikkatini Çeken Çalışma Hayatı

Silikon Vadi'sinde Herkesin Dikkatini Çeken Çalışma Hayatı

Silikon Vadisi, dünya üzerinde bulunan en büyük teknoloji firmalarının bulunduğu bir AR-GE merkezidir. 

Silikon vadisi, günümüzde Teknoloji devleti olarak görülmektedir. Vadi'nin adı bölgede yoğun çip üretimi olduğu için konulmuştur. Dünya üzerinde bulunan en önemli noktalardan biridir. Çünkü Vadi hem dünya teknolojisi açısından hem de ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Bu Vadi'de, Intel, Google, Apple, Cisco, HP, Microsoft, Facebook, Twitter, Yahoo, Oracle gibi teknolojinin gözdesi olan şirketler bulunmaktadır. Büyük teknoloji şirketlerinin bu Vadi'de konumlanmasından dolayı dünya üzerindeki gençler burada çalışmak için talepte bulunmaktadır. 

Dünya üzerindeki teknoloji ile ilgilenen başarılı insanlar neden burada çalışmak istiyor? 

Silikon Vadi'sinin Çalışma Hayatındaki Farkı 

İş ve Yaşam Dengesi 

İş ve Yaşam Dengesi 

Burada çok fazla şirket olduğu için rekabetin çok olduğu ve bu yüzden çalışma saatlerinin uzun olduğu düşünülür. Aksine, günlük ortalama 8 saat çalışmaktadırlar. Hatta bir gün 7 saat çalışıp diğer gün 9 saat çalışarak saatlerini doldurabiliyorlar. Evden ya da ofisten çalışmak, çalışanların insiyatifine bırakılmıştır. Nerede daha çok verim elde ediyorsanız çalıştığınız şirkette buna izin veriyor. Bunun yanı sıra izin günü sınırı bulunmamaktadır. Bunun sebebi de çalışanın bu durumu suistimal etmeyeceğini bilmesidir. 

Hedefleri Ölçebilen Sistem 

Hedefleri Ölçebilen Sistem 

İş ve yaşam dengesinin bu kadar iyi sağlanmasının nedeni hedeflerin ölçülebiliyor olmasından kaynaklanmaktadır. Hedefler çok basit ve net olarak belirlendikten sonra bunu takip edebilecek bir sistem oluşturuluyor. Bu sistem ile birlikte başarılarını sen dahil herkes görebiliyor. Bu sayede 8 saati doldurma ihtiyacın ortadan kalkıyor. Ofiste ne kadar zaman geçirdiğin değil ne kadar başarılı olduğun en önemli noktadır. 

Çalışma Arkadaşların En İyisi 

Çalışma Arkadaşların En İyisi

Dünya üzerinde Vadi'de çalışmaya yönelik çok büyük bir talep bulunmaktadır. İnsanların başarılı olma hırsından dolayı her gün yeni şeyler deneyip kendilerini geliştirmelerine yol açıyor. Etrafında olan insanların sürekli başarı hikayeleri arttığı zaman, sen de bir şeyler yapabileceğine inanmaya ve bunun için çaba göstermeye başlıyorsun. 

İnsan Çeşitliliği 

İnsan Çeşitliliği 

Silikon Vadi'sinde dünyanın her yerinden insanların olduğu bir ortam olması sebebi ile farklı fikirlere her zaman açık olmanız gerekmektedir. İnsan çeşitliliği yüksek miktardadır. Farklı milletlere, farklı düşünce yapılarına açık olmak hoşgörülü ve sabırlı olmayı peşinden getiriyor. İş ortamında bu şekilde başarılı ve saygılı ama aynı zamanda sakin ve barışcıl bir alt yapı oluşuyor. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.