Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon Toplu İşten Çıkarmalara Devam Ediyor!

Amazon Toplu İşten Çıkarmalara Devam Ediyor!

Amazon, önümüzdeki günlerde 9 bin çalışanı işten çıkaracağını açıkladı. Bu rakam, toplam iş gücünün yüzde 3'ünü kapsıyor. İşten çıkarılmaların AWS, PXT, Twitch ve reklamcılık birimlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Şirketin CEO'su Andy Jassy'nin şirket çalışanlarıyla paylaştığı bir mesajda, operasyon planına ve işten çıkarmalara ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. Ekonomideki mevcut belirsizliklerden bahseden Jassy, bu kararın şirket için uzun vadede en iyisi olduğunu düşündüklerini söyledi. Kasım ayında işe alımları durduran Amazon, geçen ocak ayında 18 bin kişiyi işten çıkarmıştı. 

Teknoloji Sektörü Derinden Etkilendi!

Amazon pandeminin etkisiyle  2020-2021 arasında bünyesine 800 bin yeni çalışan eklemişti. 18 bin kişiyi işten çıkardığında ise yaklaşık 1,5 milyon çalışanı bulunuyordu. Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi teknoloji sektörünü derinden etkiledi. Sektörde yaşanan işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı.

Geçen hafta Meta kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandıklarını duyurmuştu. Bu haberle, yakın zamanda işten çıkarılan yaklaşık 11 bin kişiye ek olarak sadece dört ay sonra Meta'nın iş gücünün, 10 bin kişi daha azaltılacağı düşünülüyor. Zuckerberg, bu gelişmenin yanı sıra şirketin henüz doldurmadığı yaklaşık 5 bin açık pozisyonu kapatacağını açıkladı.

Ayrıca Ocak ayında Microsoft, mart ayı sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığı açıkladı. Söz konusu işten çıkarmaların Microsoft'un global iş gücünün yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ettiği belirtildi. Microsoft'un mühendislik de dahil olmak üzere farklı pozisyonlarda işten çıkarmalar yapacağı söyleniyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.