Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'dan İş Dünyasında Çığır Açacak Yeni Teknolojiler!

Amazon'dan İş Dünyasında Çığır Açacak Yeni Teknolojiler!

Amazon Web Services, re:Invent etkinliği kapsamında yeni teknolojilerini açıklamaya başladı. Dikkat çeken birçok yenilik üzerinde çalışmalarını sürdüren Amazon, iş dünyasında devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Amazon Web Services (AWS), yakında çok daha gelişmiş donanımlara ve özelliklere ev sahipliği yapacak. 28 Kasım’da başlayan ve 2 Aralık’a kadar devam edecek olan “re:Invent” etkinliğinde AWS’ye gelecek tüm yenilikler duyuruldu.

2 Aralık’a kadar sürecek olan etkinlikte şirket, Intel ve AMD ile iş dünyasında rekabet edecek yeni çipini de açıkladı.

Yeni Graviton3E Çip:

Amazon Web Services’in yeni çipi Graviton3E, bulut sistemlerinde kullanılacak. Hpc7G adlı yeni bulut sunucu türünde kullanılabilir olacak olan çip, 64 vCPU ve 128 GB hafızaya sahip olacak. Bu çipe sahip yeni donanımlar 2023’ün ilk aylarından itibaren kullanılabilecek. 

Yeni çip, Amazon’un Intel’den vazgeçtiği anlamına gelmiyor: Xeon tabanlı yeni makineler de paylaşıldı:

Amazon’un yeni sunucu tipleri arasında Intel Xeon Scalable işlemcilere yer verecek makineler de kullanılacak. Bu bulut sunucu tipleri de şu şekilde:

  • Mi6in
  • Mi6idn
  • C6in
  • R6in
  • R6idn

Tüm Yeni Sunucu Tipleri, Yeni Nitro 5 Donanım Hipervizörü ile Çalışacak:

Amazon’un yeni duyurduğu tüm yeni sunucu tipleri, yeni Nitro 5 donanım hipervizörü ile çalışacak. Nitro 5, yüzde 30 daha düşük gecikme, watt başına yüzde 40 daha iyi performans ve yüzde 60 daha yüksek PPS sağlayacak. 

Amazon Web Services’in sunucusuz platformu Lambda da yeniliklerle buluşacak. Bunlardan en önemlisi, SnapStart özelliği. SnapStart ile AWS müşterileri, Lambda fonksiyonlarının bir bellek kopyasını alarak bu kopya sayesinde Lambda’yı çok daha kısa sürede çalıştırma imkanına sahip olacak. 

Yapılan en önemli duyurulardan biri Dijital Egemenlik Taahhüdü oldu. Bu taahhüt ile Amazon, dünya çapında evrilen dijital egemenlik politikalarına müşterilerin uyumunu kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.