Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya İşçi Alımı İçin Şartlarını Açıkladı!

Almanya İşçi Alımı İçin Şartlarını Açıkladı!

Almanya iş piyasasının isteği doğrultusunda yabancı çalışanlar için alım yapacağını duyurdu. Yeni kararla birlikte yılda 400 bin yabancı işçi alınması doğrultusunda vize işlemleri kolaylaştırılacak.

Gerekli olan şartlar ise; belli bir seviyeye kadar Almanca bilmek, iki yıllık iş tecrübesi, uygun yaş ve Almanya'ya uyum sağlayabileceğini göstermek. Şartlar için bir puanlama sistemi üzerinden onaylananlar kısa sürede vizesini alabilecek. Almanya, işçileri AB dışı ülkelerden ve özellikle Türkiye'den alacak.

'Şans Kartı' İle Gidilebilecek!

Belirlenen işi yapma potansiyeline sahip olanlar, elinde ustalık diploması olanlar, kalfalık belgesi olanlar  “İş aramak için Şans Kartı” ile Almanya'ya gidebilecek. Üst düzey eğitimli çalışanların, diploma ya da benzeri belge denklikleri daha da kolaylaşacak.

Başlangıç seviyesinde  Almanca bilmek, bir alanda yeteniğinin olunması ve bir mesleğin bilinmesi başvurmak için yeterli. Almanya'dan iş teklifi alanların vize almaları daha da kolay olacak. Ustalık, kalfalık belgelerinin yanı sıra  bir iş yerinde iki yıldan fazla çalışmış olmak gibi kriterler yetecek.

Doktorlar, mühendisler, dil bilen öğretmenler, sağlık sektöründen diğer çalışanlar kolaylıkla gidebilecek. Bunun yanı sıra şu ana kadar alımın olmadığı yeni alanlar da bulunuyor. Hizmet sektörü, oteller, lojistik firmaları, paket servisler, garsonlar, restoranlar, inşaat sektörü Türkiye'den istediği çalışanı getirebilecek.

Bu şekilde 2035'e kadar 7 milyon çalışan açığının kapatılması hedefleniyor.

 

Kaynak 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.