Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya'dan Türkleri Sevindirecek Vatandaşlık Kararı!

Almanya'dan Türkleri Sevindirecek Vatandaşlık Kararı!

Alman hükümeti, ülkedeki yabancıların vatandaşlığa geçişini kolaylaştıran kapsamlı bir reform planı açıkladı. Özellikle çifte vatandaşlık hakkının getirilmesi ülkedeki Türklerin uzun süredir talep ettiği bir şeydi.

Almanya'da hükümet, vatandaşlık şartlarını kolaylaştıran yeni yasa tasarısını duyurdu. İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın yaptığı sunuma göre en önemli değişiklik çifte vatandaşlık hakkında olacak.

Vatandaşlık İçin İkamet Süresi Kısaltılıyor!

Söz konusu düzenleme, ülkedeki türkleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü daha önce sınırlı sayıda ülke vatandaşına sunulan çifte vatandaşlık hakkı, herkese yönelik olacak şekilde genişletilecek.

Türkleri ilgilendiren bir diğer değişiklik ise Almanca şartında yapıldı. Çoğunluğu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu ilk kuşak göçmenler dil sınavını geçemediği için vatandaşlık hakkı kazanamıyordu. Artık 67 yaş üzerindekiler için yazılı sınav şartı aranmayacak, sözlü sınav yeterli olacak.

Ayrıca Almanya'da doğanlar, ebeveynlerinden biri beş yıldan fazla süre Almanya'da ikamet ederse vatandaşlık hakkı kazanacak. Normalde vatandaşlığa başvuru için 8 yıl olan ikamet süresi ise 5 yıla düşürülecek.

Okul veya mesleğinde başarılı olanlar ile iyi derecede almanca bilenler içinse bu süre, 3 yıla kadar düşürülebilecek. Tasarının gelecek aylarda federal mecliste görüşülerek onaylanacağı söyleniyor.

Almanya’da 12 milyondan fazla yabancı yaşıyor. Bunların 5 milyon 300 bini de en az 10 yıldır ülkede bulunuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.