Öğrenci Kariyeri Banner

Yolcu Uçaklarıyla İlgili Korkutan Açıklama!

Yolcu Uçaklarıyla İlgili Korkutan Açıklama!

New York Times'ta yayınlanan bir habere göre, yolcu uçakları inanılmaz bir sıklıkta birbirlerine çarpmaktan kıl payı kurtuldukları belirtiliyor.

New York Times’ta yer alan bir haberde, Amerika’da ticari uçakların dahil olduğu “neredeyse çarpışmaların” haftalık olarak meydana geldiğini iddia ediyor. Times’ın haberi, Federal Havacılık İdaresi’nden alınan kapsamlı kayıtların yanı sıra pilotlar ve hava trafik kontrolörleri tarafından sunulan güvenlik raporlarını içeren, az bilinen bir NASA veri tabanından faydalanıyor.

1 Ay İçerisinde 46 Olay Raporlandı!

Belgelere göre ABD havayollarına ait büyük uçakların hemen hemen her zaman “yakın geçişler” yaptığını, yani neredeyse birbirlerine çarptığını işret ediyor. Times’ın analizi, bu tür “kıl payı kurtulmaların” haftada birkaç kez yaşandığını ve yalnızca geçtiğimiz ay bu tür 46 olayın rapor edildiğini ortaya koyuyor.

Bu olaylardan bazılarının ayrıntıları Times’ın haberlerinde açıkça anlatılıyor ve bu ayrıntılar muhtemelen bazı okuyucuların hayatları boyunca hava yolculuğuna çıkmamaya karar vermeleri için yeterli olabilir. Times’ın haberine göre, olayların büyük çoğunluğu pilot veya hava trafik kontrolörünün hatasından kaynaklanıyor ve bunların çoğu havalimanlarının içinde ve çevresinde kalkış veya iniş sırasında ortaya çıkıyor.

Kısa bir süre önce Fort Lauderdale, Florida’da meydana gelen bir olayda, bir hava trafik kontrolörü yanlışlıkla bir Delta jetinin iniş için havaalanına yaklaşmasına izin verdi ve bu da onu, iniş izni verilen Spirit havayollarına ait bir uçuşla çarpışma rotasına soktu. Yine New Orleans Uluslararası Havalimanı’ndaki başka bir olayda da, Southwest’e gelen bir uçak, kalkış aşamasında olan bir Delta uçağıyla neredeyse çarpışıyordu.

Times, tüm bu olayları “güvenlik ihlalleri ve kıl payı atlatılan endişe verici bir durum” olarak değerlendiriyor ve ABD havalimanlarında tehlikeli olayların giderek daha sık rapor edildiğini belirtiyor. Haberde alıntı yapılan bir mektupta, durumun artık riskli değil, tamamen tehlikeli bir hal aldığı vurgulanıyor ve moral düşüklüğü ile yorgunluğa dikkat çekiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.