Öğrenci Kariyeri Banner

Adıyaman'da 1500 Yıllık Bir İnsan İskeleti Bulundu!

Adıyaman'da 1500 Yıllık Bir İnsan İskeleti Bulundu!

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’da bulunan Perra Antik Kenti’nde yapılan kazılar sırasında yaklaşık olarak 1500 yıllık olduğu düşünülen bir erkek iskeleti bulundu.

Bir zamanlar Kommagene Krallığı’nın beş büyük kentinden birisi olan Örenli Mahallesinde yer alan, Perra Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmaları sırasında, 2 bin yıllık mezarların bulunduğu alanda yaklaşık 1500 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen bir erkek iskeleti bulundu.

Konu hakkında Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan açıklamalarda bulundu. Yaklaşık olarak 11 yıl aranın ardından devam eden kazı çalışmaları sırasında bir iskelet bulunduğunu söyleyen Mehmet Alkan konu hakkında “Bu erkek iskeleti yaklaşık 1500 yıl öncesine ait, günümüze sağlam bir şekilde gelmiş olması ise bir mucize. İskeletin hemen yanında ise kanatlı bir hayvanın pişirildiği ve kemiklerin ortaya çıktığını fark ettik. Bu da gösteriyor ki; ölü yemeği olarak kendisine sunulmuş. Bu iskeletin 1500 yıl ardından bulunması arkeologlara çok iyi bir yol gösterici olabilir’’ ifadelerini kullandı.

Alkan, iskeletin bu kadar uzun süre sağlam bir şekilde kalmış olması durumunu ise şu şekilde açıkladı; İskeletin üzerindeki toprak yapısının çok fazla olması ve iskelet çok derin bir şekilde gömülerek kendine bir koruma mekanizması yaratmış olması önemli etkenler arasında yer alıyor dedi.

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.