Öğrenci Kariyeri Banner

Acil Durumlarda Kullanılması Gereken 6 Uygulama

Acil Durumlarda Kullanılması Gereken 6 Uygulama

Yakın zamanda hepimizin yüreğini parçalayan İzmir depreminin ne kadar can kaybına sebep olduğunu biliyoruz. Gündeme oturan bu acı haber ile ülkece sarsıldık. Hem binaların dayanıksızlığından hem de önlem almadan hazırlıksız yakalanıp hayatını kaybeden vatandaşlarımız maalesef mevcut. Bu durumu göz önünde bulundurursak deprem anında veya herhangi bir doğal afet yaşandığında telefonumuzu yanımızdan ayırmamak çok büyük önem taşıyor. Telefonunuz sayesinde enkaz altındayken diğer insanlarla iletişime geçmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Doğal afet yaşandığı sırada zor durumda kaldığınız anlarda haberimizde bahsedeceğimiz uygulamalar bir nebze de olsa işinize yarayabilir. 

Doğal Afet Anında ve Sonrasında İşinize Yarayacak Uygulamalar

 

1. Bridgefy

Bilindiği üzere deprem olduğunda şebekeler kesiliyor ve telefonlar çekmiyor. En acil durumda ailemize, arkadaşlarımıza ulaşamıyoruz. Tam da bu anlar için mesajlaşma uygulaması olan Bridgefy, yardımımıza koşuyor. Wifi ve şebekeye gerek olmadan sadece bluetooth ile kullanılabiliyor fakat tek sıkıntı şu ki mesaj atmak istediğimiz kişinin de uygulamayı kullanıyor olması gerekiyor. 

 

2. Deprem Bilgi Sistemi 3.0 

Deprem sonrası deprem hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan bu uygulamayı kullanmak işinize yarayabilir. 

 

3. First Aid - IFRC

Deprem sonrası hafif yaralanmalar da olsa acil bir şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. İlk yardım yapmanızı gerektirecek anlarda Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından oluşturulan First Aid uygulaması sayesinde adım adım nasıl müdahale edeceğinizi anlatıyor. Ayrıca uygulamada acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda da bilgi veriliyor. 

 

4. Life360

Bu uygulama ile yakınlarınızın, ailenizin, arkadaşlarınızın veya istediğiniz herhangi birinin konumunu canlı bir şekilde takip edebiliyor, nerede olduklarını tespit edip onlarla konuşabiliyor hatta telefonlarının pil seviye durumunu bile görebiliyorsunuz. Uygulamayı indirmek ücretsiz fakat bazı özellikleri kullanmanız için premium üyelik istiyor. 

 

5. 112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu bu mobil uygulama, acil durumlarda 112'yi arayamıyorsanız veya bulunduğunuz konumu bilmiyorsanız sadece butona basarak konumunuzu 112'ye kolayca iletmenizi sağlıyor. Zor durumda kaldığınız zaman bu uygulama gerçekten işinize yarayacak.

 

6. e-Devlet

Deprem sonrası evi yıkılan, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız için AFAD tarafından toplanma alanları oluşturuluyor. Bu toplanma alanlarına nasıl ve nereden ulaşacağınızı bilmiyorsanız e-Devlet uygulamasını kullanabilirsiniz. Sadece afet durumları için değil, hayatımızın her alanında bu uygulamaya ihtiyaç duyduğumuz için hepimizin telefonunda olması gereken mobil uygulamalardan biridir. 

 

 

Özgün İçerik

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.