Öğrenci Kariyeri Banner

9 Şirket ve 29 Üniversiteden Genç Girişimcilere Destek Kampanyası

9 Şirket ve 29 Üniversiteden Genç Girişimcilere Destek Kampanyası

Bulgaristan'daki genç girişimci Türk arkadaşlarımıza Bulgaristan'dan destek. Her yıl üniversitelerden binlerce mezun olmasına rağmen şirketlerin kaliteli personel arayışı devam ediyor. Ülkemizde uzman yetersizliği, Bulgaristan'ın dünya pazarına yapılan yeni sermaye yatırımları çekme rekabetinde giderek geri kalmasına yol açıyor.

Yerel işletmelere kalifiye eleman arayışında yardımcı olmak ve okullar ile girişimciler arasında yakın bir ilişki kurmaya yardımcı olmak amacıyla Bulgar belediyelerinin haber sitesi olan KMETA.BG / www.kmet.kmeta.bg / "Mesleğim - Geleceğim" adlı ulusal bir kampanya düzenliyor.

KMETA.BG, bu kapsamlı girişimle Bulgar işletmelerinin gelişimini destekleyecek ve yetenekli genç profesyonellerin kendileri için en uygun işverenler tarafından keşfedilmesini sağlayacak.


Girişim Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde 29 büyük Bulgar üniversitesi ve 9 büyük şirketin ortaklığında 11 Mayıs 2020 tarihinde yürütülmeye başlayacak. Girişimin medya ortakları Economic.bg Ekonomi Portalı ve FOCUS Haber Ajansı’dır.

11 Mayıs - 14 Haziran 2020 döneminde arzu eden tüm üniversite öğrencileri, özel olarak oluşturulmuş bir platformda hazırlanan seçilen bir konudaki yenilikçi projelerini KMETA.BG sitesine kaydolup göndererek başvurularını sunabilirler.

Her katılımcı, bu kurallara ekli listeye göre seçilen profesyonel bir alanda belirli bir konuda / yönde en fazla 1 / bir / projesini gönderebilir ve projeyi hangi şirket için geliştirdiğini açıkça belirtmelidir.

Girişimin ortakları olan şirketleri temsil eden üyelerden oluşan yetkili bir jüri, ulusal kampanyada ödüllendirilecek katılımcıları belirleyecektir. Temsil edilen şirketlerin her biri, açıkladığı konuda yarışmayı kazanan sadece bir ismi seçme hakkına sahiptir. Bu isim, 2000 / iki bin / BGN nakit ödülü alacak ve şirkette (kendi takdirine bağlı olarak) kariyer fırsatı elde edecek.

Kaynak


Ayşe BEKDEMİR

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.