Öğrenci Kariyeri Banner

80 Milyon Dolarlık Yapay Zekalı Spor Ekipmanı: Tempo

80 Milyon Dolarlık Yapay Zekalı Spor Ekipmanı: Tempo

Yapay zeka destekli spor ekipmanı girişimi Tempo, 60 milyon dolar yatırım aldı. San-Francisco merkezli Tempo 1,995 bin dolarlık yapay zeka destekli spor sistemleri satıyor. Girişimin aynı zamanda platformu üzerinden özel spor eğitimleri yayınladığını da belirtelim. 

Düzenlenen B serisi yatırım turuna Norwest Venture Partners ve General Catalyst liderlik ederken; Founders Fund, SignalFire, DCM, Y Combinator ve Bling Capital gibi şirketler de katılım gösterdi. Bu yeni yatırım ile birlikte Norwest Venture Partners'tan Edward Yip ve General Catalyst’ten Holly Maloney Tempo’nun yönetim kuruluna katıldı. Tempo'nun son yatırım turuyla birlikte aldığı toplam yatırım miktarı 80 milyon dolara ulaştı. 

Covid-19'da spor ekipmanları satışları arttı.

Covid-19 salgınıyla birlikte insanların karantina sürecinde evde spor yapmaya yönelmesi, spor ekipmanı satışlarının yükselmesine yol açtı. 2020'nin Mart ve Nisan aylarında ev için spor aletleri bazı kategorilerde geçtiğimiz yıla kıyasla %20 artış gösterdi. 

NPD Group ise yaptığı bir açıklamada sadece Mart ayında %130 artış gösterdiğini, spor banklarının ise %259 artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca egzersiz bisiklet satışlarının %170, ağırlık satışlarının ise %181 arttığını belirtelim. 

Bu noktada Tempo'nun bu talep artışından faydalandığını söylemek mümkün. Ürünlerini şubat ayında ön satışa açan girişimin satışları %500 arttı. Tempo, 2020 sonuna kadar 100 milyon dolarlık satış yapmış olmayı hedefliyor. 

Tempo müşterilerine neler sunuyor? 

Ağırlık egzersizlerine odaklanan Tempo, müşterilerinden aylık 39 dolar abonelik ücreti alıyor. Gerçek zamanlı olarak teknik önerilerde ve ağırlık kaldırmaya yönelik öneriler sunan Tempo, hareketlerinizin sayımını yaparken ne kadar kalori yaktığınızı da bildiriyor.

Tempo'nın 3D infrared sensörleri insanların hareketlerini saniyede 30 kez olacak şekilde tarayabiliyor. Bu sayede araç, performans takibi yaparken geri bildirimlerde de bulunabiliyor. Kullanıcılar tüm verileri yaklaşık 1 metrelik bir ekranda görüntüleyebiliyor. 

Temponun sattığı pakette yarışmalarda kullanılan halterler, dambıllar, ağırlıkları 3.4 kilodan 45 kiloya kadar değişen plakalar yer alıyor. Bunun yanı sıra egzersiz matının ve masaj köpüğünün de pakete dahil olduğunu belirtelim. 

Yapay zeka algoritması ve Eğitimler 

Tempo'nun makine öğrenmesi algoritması kişilere öze bir egzersiz planı çıkarılmasına yardımcı oluyor. Eğitmenler ise gerçekleşen canlı dersler esnasında kullanıcıların hatalarını farkederek bunu düzeltme fırsatı sunuyor.

Bu arada Tempo'da ders veren eğitmenlerin National Academy of Sports Medicine tarafındandan yönlendirilen sertifikalı uzmanlar olduğunu belirtelim. Eğer rekabetten hoşlanan bir sporseverseniz, Tempo'daki canlı liderlik panolarının sizi çalışmaya teşvjk edebileceğini söyleyelim. Son sürümü kullanıcılarla buluşması planlanan Tempo'nun yazılımı ise kullanıcılara dair önemli veriler topluyor. Algoritma ağırlık özelindeki pek çok egzersizi tanıyarak veri topluyor. Tempo'nun bu konuda destek aldığı SmartSpot sisteminde 1 milyondan fazla etiketlenmiş egzersiz yer alıyor. 

Tempo'nun gelecek planları

Tempo.fit üzerinden satış yapan Tempo, gelecek aydan itibaren Best Buy üzerinden satışa sunulacak. Yeni yatırım turunun ardından Tishman Speyer ile ortaklığını duyuran girişim, ürünlerini yılın sonuna kadar 250 farklı konumda kurmayı planlıyor. 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.