Öğrenci Kariyeri Banner

70 Yıl Boyunca Tahtta Kalan Kraliçe II. Elizabeth'in Hayatı

70 Yıl Boyunca Tahtta Kalan Kraliçe II. Elizabeth'in Hayatı

Bugüne kadar tahtta en uzun süre kalma ünvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth’in 8 Eylül günü 96 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. 70 yıllık görev süresi boyunca 15 başbakan gören Kraliçe Elizabeth’in yaşamını derledik.

York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocuğu Elizabeth, 21 Nisan 1926’da doğdu. Kardeşi Margaret ile birlikte evde eğitim gören Elizabeth, 1936 yılında babasının kral olmasıyla birlikte Buckingam Sarayı’nda yaşamaya başladı. 

Fransızca, matematik, dans, anayasa tarihi gibi farklı konularda eğitim alan Elizabeth, II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru orduda sürüş eğitimi de aldı. Kardeşi Margaret ile birlikte BBC’de Çocuk Saati isimli bir radyo programı yaptılar. 
Prenses Elizabeth 1947 yılında deniz subayı olan teğmen Philip Mountbatten ile evlendi. Çiftin ilk çocukları Prens Charles 1948 yılında, kız kardeşi Prenses Anne ise 1950 yılında doğdu. Ardından ise Andrew ve Edward dünyaya geldi. 

25 Yaşında Tahta Geçti 

6 Şubat 1952’de Kenya’daki bir seyahatte babasının vefat ettiğini öğrenen Kraliçe Elizabeth, tahta geçti. Yaklaşık 1 yıl sonra yapılan taç giyme töreni televizyonda ilk kez yayınlanan taç giyme töreni oldu. Kraliçe II. Elizabeth tahta geçişinin ardından 70 yıl boyunca görev yaptı. 

Kraliçe II. Elizabeth’in vefatının ardından tahta Prens Charles geçiyor. İngiltere ise 10 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Bayraklar yarıya indirildi, etkinlikler iptal edildi, Kraliyet Ailesi’nin internet sitesi geçici olarak kullanıma kapatıldı. Pek çok ülke gezisine katılan, hayatı dizilere ve filmlere konu olan Kraliçe Elizabeth, tarih boyunca unutulmayacak. 

 

Kaynak: 12
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.