Öğrenci Kariyeri Banner

5 Ünlü Düşünürden Yarınlarımıza Işık Tutacak Ders Niteliğinde Sözler

5 Ünlü Düşünürden Yarınlarımıza Işık Tutacak Ders Niteliğinde Sözler

Düşünürler geçmişte yaşadıklarından çıkardıkları dersler ile bizim bugünümüze ışık olmayı başarıyorlar ve çoğu zaman bizi kendimize getiriyorlar. Sizin için beş önemli düşünürden ders çıkarılması gereken sözler derledik.

1- Kendini küçük görmeyi bırak. Sen yürüyen evrensin.” – Mevlana

Belki de çoğu insan çevre faktörünün etkisi altında kendini fark etmez ve kendinden bihaber kalır.Ancak unutmamalıyız ki her insan kendi içinde bir evren taşır ve her evrenin çözülmesi gereken sırları vardır. Geç olmadan sırlarınızı çözmeye çalışmak sizi kendiniz ile tanıştıracaktır.Hepimiz dünyaya bir iz bırakmak için geldik. Hiçbir varlık boşuna yaratılmadı.

2-Eğer yürüdüğünüz yolda hiçbir zorluk yoksa o yol sizi hiçbir yere götürmez.” – George Bernard Shaw

Zorluklar yaşamın bir parçasıdır ve daima olacaklardır. Dikenli olan yolda yürümek belki canımızı acıtabilir ama bizi güzel olana yani gül bahçesine ulaştıracak olan o dikenli yoldur. Zorluklar bizi en iyiye ulaştırır. Kaçmayın ve zorluklara meydan okuyun.

3-Büyük başarıların sahipleri, küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir.” – Friedrich Schiller

Yaptığımız her işi büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan titizlik ile yapmak işlerimizin kalitesini artıracaktır ve küçük başarılarımız bir araya gelerek büyük başarılara imza atmamızı sağlayacaktır.Sabır karanlığınızı bölecek ışık kaynağıdır tek yapmanız gereken ışık kaynağınızı engelleyen şeylerden uzaklaşmak. 

4-Her konuda tedbirli olmalıyız, ancak; severken tedbirli olmak gerçek mutluluk için en zararlısıdır.” – Bertrand Russell

Temkinli olarak attığımız her adım bizi sevdiğimiz şeyden veya kişiden uzaklaştıracaktır çünkü sevmek zorlukları göze almak ve cesur olmak gerekir. Sevmekten korkmayın çünkü sevgi tek gerçek silahtır.

5-”Eğer insan yalnızca “sahip olduğu” şeylerden ibaretse, onları yitirdiğinde, kendini de yitirecek, kim olduğunu bilemeyecektir.” – Erich Fromm

Biz sadece maddi olanaklarımız ile var olmuyoruz. Manevi olarakta eksikliğimiz olursa tam bir varoluş sağlanmıyor. Önemli olan elimizdekiler değil önemli olan yitirdiklerimizi rağmen bizi ayakta tutabilecek olanlar. Dünya zenginliklerini bir kenara bırakıp insan olmanın getirdiği zenginliklere erişmeye çalışmalıyız.

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.