Öğrenci Kariyeri Banner

5 Maddede Daha Az Zamanda Daha Çok Şey Yapmanın Yolları!

5 Maddede Daha Az Zamanda Daha Çok Şey Yapmanın Yolları!

Hepimiz zamanımızı verimli bir şekilde geçirmenin yollarını arıyoruz. Bazen 24 saat tüm işlerimizi halledip kendimize vakit ayırmak için yeterli gelmeyebiliyor. Bu durum bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor.

Çalışan kesimin büyük bir çoğunluğu da çalışmaktan kendilerine vakit ayıramadıklarından şikayet ederler. Günü 32 saate çıkaramayacağımıza göre tüm işlerimizi bir güne nasıl sığdırabiliriz, nereden başlayabiliriz bir bakalım...

1- Her iş için bir süre belirleyelim.

Yapacağımız işin az çok ne kadar zamanımızı alacağını - bir sürpriz olmazsa-  az çok tahmin edebiliyoruz. Bunu minimum süreye sığdırmaya çalışalım. 

2- Mutlaka planlama yapalım

O gün içerisinde yapmamız gereken ne varsa A'dan Z'ye listeleyelim. Bunun içerisinde alışveriş ve arkadaşlarla buluşmalar da yer almalı. Ve hepsini önceliklerine göre sıralayalım. Eğer vaktimizin hiçbir şekilde yetmeyeceği işler varsa önem sırasına göre erteleyebiliriz.

3- En zor işleri ilk sıraya alalım.

Genellikle zor olan işler gözümüzü korkutur, bir türlü elimiz gitmez. Ancak bu yaptığımız en büyük yanlışlardan biri. Erteledikçe motivasyonumuz ve enerjimiz kalmadığı için bu durum işe başladığımızda fazlasıyla oyalanmamıza ve vakit kaybetmemize neden oluyor.

4- Odaklanmayı kolaylaştırmak için hedefler belirleyelim

Kendimize günlük olarak hedefler belirlemek hem motivasyonumuzun artmasında, hem de planlı ilerleme konusunda bizlere yardımcı olacaktır.

5- Zaman yönetimi teknikleri konusunda kendimizi geliştirelim

Zaman yönetimi teknikleri ile ilgili kitaplar, makaleler ve sunumlar bu konuda çok işimize yarayabilir.

Tüm bu maddeleri günlük hayatımızda alışkanlık haline getirmeyi başarırsak hem işimiz kolaylaşır hem de kendimize daha fazla vakit ayırabiliriz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.