Öğrenci Kariyeri Banner

4 Adımda Beyninizi Daha Etkin Kullanın!

4 Adımda Beyninizi Daha Etkin Kullanın!

Gazetedeki çengel bulmacayı çözerken sekiz harfli o kelimeyi bir türlü bulamadınız mı? Ya da mutfağa gidip ne yapmaya gittiğinizi unuttuğunuz oluyor mu? Sık sık yaşla birlikte hafızanın ve sebep sonuç ilişkisi kurma, tepki verme gibi diğer zihinsel fonksiyonların zayıfladığını duyarız. Peki bu durumu engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Beyin bazı yöntemlerle yeniden yapılandırılabiliyor. Bu yazımızda, beyninizi güçlendirmenizi ve daha etkili kullanabilmenizi sağlayacak 4 etkili yöntemi sizin için derledik.

1. Daha önce hiç denemediğiniz şeyler yapmak

hobi

Beyninizi yeni şeyler yapmaya ya da öğrenmeye yönelterek sınamak beyninizi geliştirmekte oldukça önemli bir yöntemdir. Bir sanat dalına dair hobi edinmek ya da yeni bir dil öğrenmek beyninizin esnekliğini artıracaktır.

2. Müzik beynin gıdasıdır

müzik

Müziğin beyne çok özel bir etkisi olduğuna işaret eden bulgular vardır. Müzik dinleyen ya da müzik yapmakla ilgilenen birinin beynine baktığınızda neredeyse beynin bütününün aktif olduğu görülmektedir. Müzik genel olarak kavrayışı artırıcı etki yapabiliyor ve müzik hafızası da beyin hastalıklarında genellikle en son kaybedilen bilgi oluyor.

3. Fiziksel egzersiz beynin büyümesini sağlar

egzersiz

Egzersiz sinir kavşaklarının sayısını artırır, böylece beyinde daha fazla irtibat noktası yaratır ve yeni hücreler oluşmasına katkıda bulunur. Egzersizi yeni bir yeri görmek tanımak, yeni şeyler yapmak veya fikir alışverişi ile bir araya getirmeye çalışın. Böylelikle oluşan yeni hücrelerin sağlam devreler kurması ihtimalini artıracaksınız.

4. Doğru beslenmenin etkisi

beslenme

İnsanın bağırsaklarında beyinle bağlantılı ortalama yüz trilyonu aşkın mikrop bulunuyor. Bunların dengesi beynin sağlığı için hayati önem taşıyor. Hatta bu yüzden bağırsaklara sık sık "ikinci beyin" denir. Çeşitli ve sağlıklı yiyeceklerle beslendiğinizde bu mikroplar dengelenir ve beyniniz de sağlıklı ve daha işlevsel olur.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Beyinimiz 90 Yaşında Bile Yeni Hücreler Üretiyor!

Beyin Sinyallerini Konuşmaya Çeviren Teknoloji

Beyin Egzersizi Mi? Eğlence Mi?

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.