Öğrenci Kariyeri Banner

3 Scooter Firması Piyasadan Çekildi!

3 Scooter Firması Piyasadan Çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 3 şirkete ait 8 binden fazla scooter'a verilen izni iptal etme kararı aldı. Söz konusu şirketler, kendi istekleriyle piyasadan çekildiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bugün oldukça dikkat çeken bir karar aldı. Yapılan toplantıda, 3 şirkete ait 8 bin 234 adet scooter'ın izinlerinin iptal edilmesi kararı alındı. Böylece İstanbul'dan 8 bin kadar scooter kaldırılacak. Ancak karar hakkında aktarılan bilgilere göre, söz konusu 3 şirket kendi aldıkları kararla piyasadan çekildi. 

 

Kendi İstekleriyle Çekildiler!

Verilen bilgilere göre piyasadan çekilme kararı alan şirketler; LINK (Superpedestrian Turkey Ulaşım Teknoloji Anonim Şirketi), At’la Git (At Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi) ve HEYMOBILITY (Serim Yönetim Sistemleri Yazılım Tek. İnş. San. İç. Ltd. Şti.) oldu. 

Superpedestrian Turkey Ulaşım Teknoloji Anonim Şirketi, “KVKK’yı ihlal” nedeniyle soruşturma sürecinndeydi. Ancak şirketin daha fazla para cezasına çarptırılmamak için 2 bin 459 adet scooter'ının izninin iptalini istediği ortaya çıktı.

At Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ise tedarik sorunları nedeniyle sahada olamadıklarından dolayı 5 bin 675 adet scooter'ını, Serim Yönetim Sistemleri Yazılım Tek. İnş. San. İç. Ltd. Şti. ise aynı nedenden dolayı 100'ün üzerinde scooter'ının piyasadan çekilmesini talep etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.