Öğrenci Kariyeri Banner

208 Bin Kişinin Verileri Sızdırıldı!

208 Bin Kişinin Verileri Sızdırıldı!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na veri ihlali bildirisi yaptı. Şirket, vatandaşlar ve çalışanlardan oluşan toplam 208 bin kişinin verilerinin ele geçirildiğini bildirdi.

Türkiye’de elektrik enerjisinin dağıtımından ve perakende satışından sorumlu devlete bağlı kuruluş olan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), KVKK’ya veri sızıntısı bildirisinde bulundu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yapılan bildiride TEDAŞ, on binlerce vatandaşın bilgilerinin ele geçirildiğini aktardı.

208 Bin Kişinin Kişisel Bilgileri Ele Geçirildi!

TEDAŞ tarafından yapılan bildiriye göre veri sızıntısı, şirketin bir çalışanının kullanıcı adı ve parolasının belirlenemeyen bir şekilde ele geçirilmesiyle gerçekleşti. Kötü amaçlı kişi veya kişiler, bu bilgilerle sisteme giriş yaparak kullanıcı verilerini sistemden aldı ve bir e-posta adresine gönderdi. İhlal, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi tarafından Dark Web’de yapılan istihbarat çalışmaları sırasında tespit edildi.

Söz konusu veri ihlalinden etkilenen kişi grupları TEDAŞ çalışanları ve vatandaşlar olarak açıklanırken, toplam 208 bin kişinin bilgilerinin ele geçirildiği paylaşıldı. 

Ele geçirilen bilgiler şu şekilde:

  • Ad, soyad bilgileri
  • E-posta adresi
  • Cep telefonu numarası

Yapılan duyuruda konuya ilişkin incelemenin devam ettiği belirtildi. TEDAŞ’tan konuyla ilgili doğrudan bir açıklama henüz yapılmadı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.