Öğrenci Kariyeri Banner

2023'ün İlk Altı Ayında En Çok Satan Telefon Belli Oldu!

2023'ün İlk Altı Ayında En Çok Satan Telefon Belli Oldu!

2023'ün ilk çeyreğine ilişkin yayınlanan bir rapor, yılın ilk 3 ayında en çok satan telefon modellerini ortaya koydu.

Teknoloji devi Apple, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ilk çeyrekteki telefon satış rakamlarını artıramamış olsa da dünya çapındaki düşüşü, özellikle diğer en iyi satıcıların performansının aksine pek de problem yaratmamış gibi görünüyor.

Zirve iPhone 14 Pro Max'in!

Apple, Çin ve Batı Avrupa gibi kilit pazarlarda da oldukça iyi bir satış performans gösterdi. iPhone 14 Pro Max'i, iPhone 14 Pro, iPhone 14 ve iPhone 13 takip ediyor. 

Standart iPhone 13'ün 2022'nin genel olarak en çok satan akıllı telefonu olduğu ve onu Pro Max'in büyük bir farkla takip ettiği göz önüne alındığında, hem iPhone 14 Pro Max hem de 14 Pro'nun standart versiyonları geride bıraktığı görülüyor. Yılın geri kalanında da bu performansla devam ederse şirket rekor seviyede karlara ulaşabilir.

iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini'ye göre açıkça bir gelişme göstererek Galaxy S23'ü geride bırakırken beşinci sırayı S23 Ultra'ya kaptırdı. Bu Samsung için pek zafer olarak değerlendirilmeyebilir. Ancak şirket S23 Plus, Z Flip 4, S22 ve S21 FE 5G'nin de bu ilk 15 listesine girdiğini görmekten nispeten memnun durumda.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.