Öğrenci Kariyeri Banner

2021 Summer Work & Travel (SWT) İptal Oldu!

2021 Summer Work & Travel (SWT) İptal Oldu!

ABD Büyükelçiliği Başkonsolosu Jayne Howell'ın, ABD Ankara Büyükelçiliğinin resmi Youtube kanalı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, ABD bu sene Kovid-19 pandemisinden dolayı "Work and Travel" vizesi vermeyeceğini açıkladı. Bu sene Work and Travel yapmak isteyen öğrenciler için bu durum maalesef ki düş kırıklığı olarak kaldı. Work and Travel 2020 programını bu seneye erteleyen yüzlerce öğrenci 2. Kez hayal kırıklığına uğradı.

ABD Büyükelçiliği'nde Başkonsolos olarak görev yapan Jayne Howell'ın açıklaması şu şekilde:

"Bu sezon "Summer Work and Travel" programına katılmayı isteyenler için kötü haberim var. Türkiye'deki ABD büyükelçiliği ve konsoloslukları, 2021 Summer Work and Travel sezonu için vaktinde vize veremeyecektir. Bu haberi sizlerle paylaşmanın hayal kırıklığı içerisindeyim;

Ama biliyoruz ki, sizin de ilerisi için plan yapmanız gerekiyor ve fazla vakit geçirmeden haberdar edilmeyi hak ediyorsunuz. İş arkadaşlarım ve ben, seslerini duyuran öğrencileri alkışlıyoruz. Sizlere, gösterdiğiniz ilgi ve pandemi koşullarında güvende kalmak için nasıl önlemler alınabileceğini dair düşünceli önerileriniz için teşekkür ederiz. Bu programın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve hayal kırıklığınızı paylaşıyoruz. Öğrenci değişim programları, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında kültürler arası anlayış ve kişiler arası bağlar oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Fakat süregelen Kovid-19 pandemisinden dolayı rutin vize faaliyetlerimize devam edememekteyiz. Bunun yol açtığı zahmet ve sıkıntılardan dolayı üzgünüz ve bilhassa programa geçen yıl da katılamayan kişilerin hislerini anlıyoruz. Pek çok kişi için bu türlü zorluklar yaratan bu pandeminin bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Faaliyetlerimiz ve mevcut hizmetlerimizle ilgili güncel bilgilere ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı ve internet sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Teşekkürler"


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.