Öğrenci Kariyeri Banner

2020'den Ödülü Kapan Reklamlar: Kristal Elma

2020'den Ödülü Kapan Reklamlar: Kristal Elma

Reklam izlemek, genel olarak hepimizin hoşlanmadığı bir şey. Keyifli bir şekilde izlediğimiz yayının arasına sızarak bizi para harcamaya yönlendirmeye çalışan bilinç altı uyarıcıları gibi. Fakat bazen öyle reklamlar oluyor ki her denk gelişinizde tekrar izliyorsunuz. İşte böyle reklamları izlemek gerçekten de harika keyifli bir olay. Reklamın metni, görüntüleri, sesi, oyuncuları, anlattıkları, mizahı, içinize yaydığı korku hissi..... Bazen öyle reklamlar oluyor ki, yahu adamlar yapıyor, diyorsunuz. 

İşte adamlar yapıyor ya dedirten reklamlar için, Türkiye'de her sene Kristal Elma ödülleri düzenleniyor ve birçok dalda en iyi reklamlar seçiliyor. Bu sene de 'Bizi Koruyan Yaratıcılık' mottosuyla en iyi reklam ödülleri sahiplerini buldu. İşte ilk pandemik senemizin 'Reklamcılar Derneği' tarafından seçilmiş en iyi reklamları.

Film - TV ve Sinema

Kristal Ödül Sahipleri

  • Aileyi Bir Araya Getiren Lezzet, Luppo Sandviç Kek

Luppo'nun daha önce de başarılı reklamları olmuştu. Ailesini dijital dünyalardan toplamaya çalışan cefakar anne modeli de çok iyi olmuş, Luppo'ya ödül kazandırmış.

 

  • Özlemedik mi? / Deniz / Rexona

Reklamın kurgusu da çok iyi, Cengiz Bozkurt'un sesi de. 

 

  • Kendine Hayran Bırakan Gerçek İncilerle Karaca

Bu reklam gerçekten üzerine çok konuşturabilecek bir reklam. Bu kadar az söz kullanıp bu kadar çok şey anlatması, harikulade. Hedef kitlenin kadınlar olduğu reklamda gerçekten hedef kitleyi etkileyebilen bir reklam olmuş. 

  • Yumoş / Giysilerin Aşkına

Renkler, müzik, sesler, görüntüler ve alışık olduğumuz Yumoş ayıcığının binbir çeşit hali birleşimiyle dinamik bir reklam elde edilmiş. Kristalin hayırlı olsun Yumoş.

  • Bir İş Var Bu İşin İçinde / Oppo

Türkiye piyasasına yeni giren bir marka için, yapılabilecek en iyi reklamlardan biri diyebilirim, kendi adıma. Ünlü seçimleri hakkında reklamın çıktığı vakit çok fazla konuşulsa da enerjisi ve dinamiği çok yüksek bir reklam olmuş bence.

  • Profilo / Şampiyon Buzdolabı

Şampiyon buzdolabı memlekette karpuz yarışmasından sonra kristal elma ödülünü de kazanmış. Valla helal olsun.

 

  • Turkcell  / Çok Çekici

Memleketin dört bir yanını bir reklamla gezdik. Başarılı iş.

  • Eczacıbaşı Kültür Sanat Kart ile Hayata Sanat Kat

Hedef kitle olan biz gençlerin sürekli yaşadığı olaylar gösterildiği için biz gençleri fazlasıyla etkiledi. O zaman kristaliniz hayırlı olsun.

  • A101 / 9000 Market 

Yüzde gülümseme yayması garantili bir seri. Hayran bırakan ters köşelere bir de Feyyaz Yiğit ve Serkan Keskin'in seslerinin eklenmesiyle ödülü hak etmesi kaçınılmaz olmuş. 

  • En İyisini Yemek İçin Yemeksepeti / Adana, Lahmacun

Divayı lahmacun yerken görmek... Yoruma bile gerek yok biz susalım reklam konuşuyor zaten.

  • Sahibinden.com / 20.yıl

Arabanız olmasa da izlerken gözleriniz doluyor... Enfes iş.

  • Yapı Kredi / Afife Jale

İçimize dokunan, iki dakikada verilebilecek duygulardan daha fazlasını hissettiren harika bir kurumsal imaj reklamı. 

  • Koç Holding / Yolum Sensin / 10 Kasım

Özel günler kategorisinin ödüllü reklamı. Bu işin ödülü hak ettiğini zaten izlediğinizde görebiliyorsunuz.

Kristal Elma Ödüllerinin 2020 ödülleri bu kadar değil. Bunlar sadece Film - TV ve Sinema kategorisinin 'Kristal' ödüllü işleri. 

Online Film, Entegre Kampanyalar, Tasarım, Müzik, Yapım/Yönetim, Medya, Bölge Yarışması ve daha birçok kategoride ödül almış işleri görmek isterseniz; buradan ulaşabilirsiniz. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.