Öğrenci Kariyeri Banner

2020'den Geriye Kalanlar: İyi Neler Oldu?

2020'den Geriye Kalanlar: İyi Neler Oldu?

2020'de birçok kötü olay yaşandı.Yangınlar, depremler gibi belki de hala devam eden Covid-19 virüsü en kötüsüydü. Bu kadar kötü olayın içinde bazı iyi şeyler de oldu. Pandemi sürecinin bunların farkına varmamıza yardımcı olduğu söyleyebiliriz.Yazımızın devamında farkına vardığımız 2020'nin kazandırdıklarını ele aldık.

1.Sağlıklı olmanın önemini hatırlattı

Covid-19 virüsü dünyayı etkisi altı aldı. Dünyanın birçok ülkesinde devam etmekte olan bu virüs ülkemizde de devam etmektedir.Virüs sebebiyle birçok insan hayatını kaybetti ve maalesef kaybetmeye de devam ediyor. Bu salgın sürecinde unuttuğumuz bir şeyi hatırladık:Sağlık ! Yaşadığınız hayattan memnun olmayabilirsiniz. Eğitim almak istediğiniz okulu kazanamamış, iş arıyor olabilirsiniz veya işinizden memnun değilsinizdir. Yani mutsuz hissediyor olabilirsiniz.Bunların hayattaki en önemli şeyler olduğunu düşünüyor olabilirsiniz belki de düşünüyorduk demek daha doğru olur. Pandemi süreci sağlığımızın kıymetini anlamamıza yardımcı oldu.

2.Kendimizle yüzleşme imkanımız oldu

Hayatla mücadele ederken bazen kendimizi bile görmezden geldiğimiz dönemler vardır.Kim olduğumuzu unuttuğumuz,yönümüzü kaybettiğimiz zamanlar...Durup nefes almaya ihtiyacımız olsa da zamanımız olmadığını söyleyerek kaçtığımız anlar vardır. Pandemi süreciyle evde kalmaya başladığımız günlerde düşünmek,sorgulamak için zamanımız oldu.Kendimizle yüzleşeme imkanımız oldu.Geçmişimiz, şu anımız ve geleceğimiz hakkında düşünme imkanı bulduk.Bu yüzleşme kendimizi daha iyi tanımamıza ve hayatımız hakkında düşünmemize yardımcı oldu.

3.Teknoloji konusunda kendimizi geliştirmemizi sağladı

Dünya değişti ve değişmeye de devam ediyor. Uzun zamandır dijital çağın etkisi hissedilmesine rağmen 2020 en yoğun olduğu zaman olarak adlandırılabilir.İş dünyasının uzaktan çalışma sistemini benimsediği ve mülakatları bile online platformlara taşıdıkları bir yıl oldu.Birçok kurs ve etkinlik pandemi koşulları nedeniyle dijitalde gerçekleştirilmeye başlandı.Bunların yanı sıra eğitim hayatımızda da teknolojinin yeri önem kazandı.Uzaktan eğitim sisteminin benimsendiği bir yıl oldu.Bu yaşanan gelişmeler neticesinde birçok uygulama hayatımızda kendine yer edindi.Bu uygulamaları kullanmamız gerekmesiyle teknoloji ile daha güçlü bir bağ kurmamız gerekti.Bu yüzden teknoloji konusunda kendimizi geliştirmemizi sağladı.Teknolojik yetkinliklerimizi geliştirmemiz için bize bir fırsat yarattığını söyleyebiliriz.

4.Sevdiklerimize daha fazla zaman ayırmamız gerektiğini fark ettirdi

Hayatın yoğunluğunda  kendimize bile zaman ayıramadığımız anlar olmuştur. Bu dönemlerde sevdiklerimize zaman ayırmakta zorlandığımızı söyleyebiliriz. Özellikle çalışma hayatı ve okul hayatında sıkışıp kalmışken,yaşanan stresi düşünürsek kendimize daha fazla zaman ayırmak istemiş olabilirsiniz. 2020 özellikle pandemi süreci sevdiklerimizi hatırlattı.Birçok insanın hayatını kaybettiği bu süreçte yan yana olabilmenin önemini anladık. Ne kadar yoğun,yorgun olursak olalım onlara zaman ayırmamız gerektiğininin farkına varmamızı sağladı.

5.Kendimizi geliştirmemize imkan sağladı

Birçok etkinlik,seminer ve konferans internette yer alan platformlar üzerinden gerçekleşmeye başladı.Uzaktan eğitim siteminin benimsenmesiyle çevrim içi kursların sayısında artış gerçekleşti.Ülkemizde ve dünyada yer alan birçok kaynak ücretsiz erişime açıldı.Özellikle evde kalma süreciyle yeni bir dil öğrenmek,yeni bir tarif denemek ,örgü örmek gibi aktiviteler için zaman ayırma fırsatımız oldu. Kendimizi geliştirmemiz için sınırsız bir kaynak olan interneti daha aktif kullanmaya başladığımız bir yıl oldu.

Kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek etkinliklerden haberdar olmak için etkinlikler kategorimizi takip etmenizi tavsiye ederiz !

Özgün İçerik


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.