Öğrenci Kariyeri Banner

2008 Krizine İddialı Bir Yaklaşım: Inside Job

2008 Krizine İddialı Bir Yaklaşım: Inside Job

2008 krizi nasıl meydana geldi, sorumluları kimler?

Inside Job belgeseli gerçekleri önümüze en objektif haliyle koyuyor.

Charles Ferguson, 2008 yılında çıkan finansal krizin nedenlerini araştıran bu belgeseliyle birlikte itiraflar gün yüzüne çıktı.

Söz konusu krizin bürokratlar tarafından kontrollü ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiğini, Wall Street çalışanlarının çok yüksek oranlardaki maaş ve primleri, bununla birlikte hükümetle olan ilişkileri ve hükümetlerin nasıl iktisadi boyutlarla yönetildiği ve ekonominin ne derece yönlendirildiğini öğreniyoruz.

Belgeselde geçen " Neden bir finans mühendisine gerçek mühendisten 4 ile 100 kat arası para ödenmeli? Gerçek bir mühendis köprü inşa eder. Bir finans mühendisi ise rüya inşa eder ama bu rüyalar kabusa dönüştüğünde bedelini başkaları öder. " sözü bizlere belgeselin bir özeti niteliğinde.

Mayıs 2010'da Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve En İyi Belgesel Film Akademi Ödülü’nü ve En İyi Belgesel Film Oscarı’nı kazanan bu belgeseli izlemenizi tavsiye ediyoruz.

özgün içerik


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.