Öğrenci Kariyeri Banner

13 Popüler Film Hakkında İlginç Bilgiler

13 Popüler Film Hakkında İlginç Bilgiler

Muhtemelen birçoğunu izlediğiniz  popüler filmler hakkındaki ilginç bilgileri derledim. Bolca şaşıracağınızı düşündüğüm bu yazı ile sizleri baş başa bırakıyorum.  

1. Back to the Future

popüler filmler ilginç bilgi

'Geleceğe Dönüş' filminin adı başta 'Plüton'dan Gelen Uzay Adamı' olması planlanmıştır. 

2. Harry Potter  

popüler filmler ilginç bilgi

'Harry Potter' filmlerinde Daniel Radcliffe'in dublörü, bir sahnenin çekimi sırasında kaza geçirdi ve felçli kaldı.David Holmes adındaki dublör ilk filimden itibaren Daniel’in dublörlüğünü yapmaktaydı ancak Ölüm Yadigarları filminin çekimleri sırasında geçirdiği bir kaza sonucu boynunu zedeledi ve boynundan aşağısı felçli kaldı.

3. The Termınator

 popüler filmler ilginç bilgi

O.J. Simpson, ilk 'Terminatör' filmi için düşünülmüştü, ancak bir ölüm makinesini canlandıramayacak kadar nazik olduğuna karar getirildi.

4. The Terminal 

popüler filmler ilginç bilgi

'Terminal' filminde Tom Hanks'in karakterine ilham veren adam bir havaalanında 18 yıl yaşadı. Mehran Karimi Nasseri isimli şahıs aslında İranlı bir mülteci. İran’dan kaçtıktan sonra birçok ülkeye sığınma talebinde bulmuştur ve İngiltere’ye gitmeye çalışırken pasaportunu kaybetmiştir. Bu durum Paris’te mahsur kalmasına sebep olmuştur.

5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

popüler filmler ilginç bilgi

'Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti', 2000 yılından beri en çok hata yapılan filmdir.Bu filmin çekimleri sırasında tam olarak 390 tane hata yapılmıştır.

6. Home Alone

popüler filmler ilginç bilgi

‘Evde Tek Başına’ filminde Buzz’ın kız arkadaşı aslında peruk takan bir erkektir. Yönetmen herhangi bir kız çocuğunun fotoğrafını kullanarak utandırmak istemediği için kendi oğluna gerekli makyajı yaptırıp, peruk taktırdıktan sonra onu Buzz’un sevgilisi olan kız haline dönüştürmüştür.

7. Monsters Inc.

popüler filmler ilginç bilgi

''Sevimli Canavarlar''daki Boo karakterini seslendiren kişi bir çocuktu ve prodüksiyon ekibine mikrofonla peşinden koşturarak zorlu anlar yaşatmıştır.

8. The Theory of Everythıng 

popüler filmler ilginç bilgi

Stephen Hawking filmn yönetmenibe bir e-mail yazarak filmin bazı sahnelerinde kendisini canlandıran Eddie Redmayne’i izlerken kendisini izliyormuş gibi hissetiğini söylemiş. Filmin yapımında kendi sesini kullanmalarına izin vermesinin yanında Stephen Hawking ayrıca imzalı tezini de kullanmaları için ödünç vermiştir. 

9. Interstellar 

popüler filmler ilginç bilgi

Filmin yönetmeni Chistoper Nolan, mısır tarlasında geçecek bir sahne için 500 dönüm arazi üzerine mısır yetiştirlmesini talep etmiştir. Çekimlerden sonra satılan mısırların karı film yapımına geri dönmüştür.

10. The Dark Knight 

popüler filmler ilginç bilgi

Joker karakterine hayat veren Heath Ledger çekimlerden önce 6 haftalığına bir motelde tek başına kalarak joker karakterinin karanlık psikolojisine, ses tonuna ve ünlü gülüşüne hazırlanmıştır. 

11. I am Legand 

popüler filmler ilginç bilgi

Çekimler sırasında filme birlikte rol aldığı Abbey ile çok yakınlaşan Will Smith daha sonra Abbey’i sahiplenmek istemiştir ancak köpeğin eğitmeni buna izin vermemiştir.

12. The Revenant

popüler filmler ilginç bilgi

Leonardo Dicaprio bir vejetaryen olmasına rağmen filmin bir sahnesi için yemesi gereken çiğ bizon ciğerini daha iyi bir performans için gerçekten de yemeyi tercih etmiştir. Dicaprio, kariyerinin en zor performansı olarak bahsettiği bu karakter için ateş yakmayı, Pawnee ve Arikara dillerini konuşmayı ve daha birçok şeyi öğrenmiştir. 

13. The Lord Of the Rings 

popüler filmler ilginç bilgi

Film boyunca oyuncular ve film ekibi, ulaşılması zor ve uzakta olan çekim yerlerine helikopter ile gidiyorlarmış. Uçmaktan korkan Sean Bean, Fellowship’i çekerken karlı dağlarda çekilecek sahne için her sabah kostümünü giyip dağın eteklerinden başlayarak zirveye kadar yaklaşık 2 saat boyunca tırmanmış.


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.