Öğrenci Kariyeri Banner

İTÜ GOBİ Başlıyor!

İTÜ GOBİ Başlıyor!

12 yıldır “Bu Bir Hayal Ürünüdür!” mottosuyla yola çıkan, 2009 yılında Avrupa’nın en büyük öğrenci zirvesi ödülüne layık görülen, İTÜ’nün ilk uluslararası öğrenci zirvesi GOBI (Global Opportunities in Business and Investment), başladığı yıldan beri dünyanın dört bir yanından katılan öğrencilerle dünyadaki trendleri ve fırsatları en doğru şekilde aktarmayı amaçlayan uluslararası bir organizasyondur. En büyük amacımız üniversite öğrencilerine ve yeni mezun gençlere iş dünyasına atılmadan ilham kaynağı olabilmek, onları çeşitli fırsatlarla bir araya getirmek ve onlara fayda sağlamaktır.

13. senesinde pandemi koşulları nedeniyle online gerçekleştirilecek olan GOBI, yepyeni bir boyut kazanarak “Kalıpları Yıkıyoruz” konseptiyle ve 3 farklı alt başlığı ile herkese farklı bir bakış açısı kazandırmaya geliyor. 

Bahsedilen üç başlığımız: Cinsiyet Eşitsizliği, Ütopya, İnovasyon.

13. senesinde bu başlıklar eşliğinde, cinsiyet kalıplarının bulunmadığı ve çeşitli inovasyonların gerçekleştiği bir ütopya hayal ediyoruz!

  • 8 Mart Kadınlar Günü’nde gerçekleştireceğimiz panellerimizde cinsiyet eşitsizliğinin ve cinsiyet kalıplarının gereksizliği, bunların artık günümüzde bir önemi olmaması gerektiği, kadının da erkeğin de iş hayatında cinsiyetten bağımsız her alanda ve meslekte var olabileceği konuları işlenecektir.

  • 9 Mart’ta günümüzde gerçekleşen en güncel inovasyonlar konuşulacaktır.

  • 10 Mart’ta ise farklı konularda ütopyalar yaratılacak ve “Bu ütopyalar gerçek olsaydı hayatımız nasıl şekillenirdi?” şeklinde bir bakış açısıyla yaklaşılacaktır.

Uluslararası zirvemiz 8-9-10 Mart’ta online bir şekilde gerçekleşecektir. Etkinlikte çeşitli ülkelerden “Gobist” ismini verdiğimiz yabancı öğrenciler de bulunacak ve aynı zamanda kendilerine Türk kültürü tanıtılacaktır. Paneller gerçekleştikten sonra gün sonlarında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Netleşen konuşmacılarımızdan bazıları aşağıdaki gibidir:

-RollsRoyce-Görkem Kiriş Gümüşel “Sivil Havacılıkta Yeni Teknolojiler ve İnovasyon”

-Georg Kell “Sustainable Intelligence” 

-Myles Allen “How To Stop Global Warming”

-Itay Talgam “A World Without The Music”

-Sıddıka Demir “Advance Women, Advence Equality”

-Rayka Kumru “Konuşulmayanları Konuşmak”

Konuşmacılar hakkında detaylı bilgi almak ve etkinlik hakkında gelişmelerden haberdar olmak için bizleri takipte kalın!

*Etkinliğimiz Sertifikalıdır.

Kayıt Olmak İçin buraya tıklayınız.

İnternet sitemize buradan, Instagram hesabımıza ise buradan ulaşabilirsiniz.


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

3 Yorum

  • Beril Köse

    Etkinlik başvurusu bitti mi?

  • Nazlı Arpacı

    😍

  • Buse Güner

    ✨✨

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.