Konya, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili olma özelliğine sahiptir. Konya ili Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehri olarak karşımıza çıkmaktadır. Konya toplam 31 ilçeye sahiptir. Konya’da 3 tane vakıf 3 tane devlet üniversitesi olmak üzere toplam 6 tane üniversite bulunmaktadır. Üniversite eğitim anlamında her geçen gün gelişmekte olan Konya, 2009’dan itibaren pek çok gelişme elde etmiştir. Konya’da ulaşım da oldukça kolaydır. Tramvay büyük bir nimettir diyebiliriz. Tramvay kampüsün içinde her yerden geçer. Merkeze ulaşım da gayet kolaydır, tramvay ile trafik sorunu hiç çekmeden kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvay dışında da dolmuş kullanabilirsiniz, dolmuş ile istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Peki, ulaşımı son derece rahat olan bu şehirdeki üniversiteler nelerdir? Şimdi sizler için Konya’daki üniversiteleri teker teker tanıtacağız. Keyifli okumalar dileriz…
Konya Teknik Üniversitesi
Konya’daki üniversiteler içerisinden ilk olarak Konya Teknik Üniversitesi’ni ele alalım. Konya Teknik Üniversitesi 2018 yılında “Etik değerlere bağlı, girişimci ve yetkin bireyler yetiştirmek; bilgi, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmek; bilgi ve tecrübeyi bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte toplum yararına sunmak” misyonu ile kurulmuş bir üniversitedir. Konya Teknik Üniversitesi, bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Mühendislik Temel Bilimleri ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerini barındırmaktadır.
İlginizi çekebilir: Üniversite Öğrencileri İçin Faydalı ve Ücretsiz 7 Uygulama
Selçuk Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975’te yürürlüğe giren “4 Üniversitenin Kurulması ile İlgili 1873 Sayılı Kanun” ile kurulmuştur. 1976 – 1977 eğitim-öğretim yılında Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere 2 fakülte, 7 bölüm, 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesi ile açılmıştır. Zamanla pek çok değişim ve gelişim yaşamış olan Selçuk Üniversitesi, köklü tarihi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Selçuk Üniversitesi, onca gelişim ve değişim ile birlikte şu anda bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 54 araştırma ve uygulama merkezi bulundurmaktadır. Günümüzde Selçuk Üniversitesi, altmış sekiz binden fazla öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer almaktadır.
Dikkatinizi çekebilir: Üniversite Okurken Gönüllü Staj Nasıl Yapılır?
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2013 senesinde Konya’da kurulmuştur. Konya’daki üniversiteler içerisinde vakıf üniversitelerinden bir tanesidir. Bu üniversitede 3 farklı fakülte bulunmaktadır. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bulunan bölümleri şu şekilde sıralamak mümkündür; Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Genetik ve Islah. KGTÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan bölümleri ise şöyle sıralarız; Gıda Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Biyomühendislik, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde bulunan bölümlerde şunlardır: Uluslararası Finans ve Ekonomi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Psikoloji ve Sosyoloji bölümleridir.
KTO Karatay Üniversitesi
KTO Karatay Üniversitesi, adını Selçuklular tarafından 1251 yılında yaptırılmış ilk Vakıf Yükseköğretim Kurumu olan Karatay Medresesi’nden almıştır. 7 Temmuz 2009 yılında KTO Karatay Üniversitesi, 1882 senesinde kurulan ve Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan Konya Ticaret Odası’nın Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulmuştur. Konya’daki vakıf üniversitelerinden olan KTO üniversitesi başarıları ile de dikkat çekmektedir. KTO Karatay Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca bu bölümlerin yanı sıra 3 yüksekokul ve 3 tane de meslek yüksekokul mevcuttur. Sizler için Konya’daki üniversiteleri ele alarak, Konya’da bulunan özel ve devlet üniversitelerini teker teker tanıttık. Daha fazla bilgi için Üniversite Tercihi Neye Göre Yapılmalı? içeriğimizi okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!