Bilim insanları, Güneş’e yakınlığıyla bilinen Merkür’de yaşam olabileceğini açıkladı.
Güneş’e çok yakın olması sebebiyle sıcaklığın 400 dereceye kadar çıktığı Merkür’de yaşamın olmadığı öne sürülüyordu. Yapılan araştırmalara göre bu gerçeğin değiştiği düşünülüyor.
Merkür’de Tuz Dağları Bulundu.
Merkür’de yaşam koşullarına uygun olabilecek yerler bulundu. ABD’nin Arizona eyaletindeki Gezegen Bilimi Enstitüsü’nde çalışan bir ekip, gezegende tuz dağları olduğu iddasını öne sürdü.
Dünyada’da tuzun bulunduğu bölgeye benzetilen bu yerde yaşamın olabileceği düşünülüyor.Blimsel bir derginin başyazarı Alexis Rodriguez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünya’daki belirli tuz bileşikleri, Şili’deki kurak Atacama Çölü gibi en zorlu ortamlarda bile yaşanabilir alanlar yaratıyor.” ifadelerini kullandı.
Merkür’ün sert yüzeyinde bazı yaşama elverişli bileşikler bulunuyor. Bu bileşikler daha öncesinde sodyum, potasyum, kükürt ve klor gibi uçucu bileşikler olduğu biliniyor.
Bulunan tuz katmanları geçmiş yıllarda volkanların içeriğindeki sodyumun su buharı yayması sonucu yoğunlaşarak su havuzuna dönüştüğü dönemde ortaya çıktığı düşünülüyor.