Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışındaki Popüler Kariyer Siteleri

Yurt Dışındaki Popüler Kariyer Siteleri

İçinde bulunduğumuz salgın süreci, ekonomik problemler, rahat bir yaşam isteği, fırsat eşitliği veya çeşitli sebepler ile kariyerine yurt dışında devam etmek isteyen adaylar için iş başvurularında dikkat edilmesi gereken kurallardan bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Yurt dışı iş başvuruları serisinin devamı olarak sizler için başvurabileceğiniz popüler kariyer sitelerini derledik.

Linkedin.com

Uluslararası çapta iş başvurularında bulunacak kişilerin sıklıkla başvurduğu ve birçok ilanın bulduğu, en popüler platform olarak kabul görmektedir. İlgilendiğiniz ilanların yanı sıra bu firmalarda çalışan kişilere de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Xing.com

Almanya’da linkedin platformuna alternatif olarak kullanılan kariyer ve network web sitesi olarak kabul görmektedir. İşleyişi açısından benzer özellikleri taşımaktadır.

Monster.com

20 yılı aşkın süredir kullanılan bir diğer popüler kariyer sitesidir. İş arama sekmelerinin yanı sıra ücret tablosu ve kariyer tavsiyelerinin de belirtildiği alanlar bulunmaktadır. Avrupa’da sıklıkla tercih edilen web sitelerinden biridir. Başvurmayı planladığınız pozisyonun yanı sıra firmalar hakkındaki yorumları okuyabileceğiniz ve yan haklarını öğrenebileceğiniz bilgiler yer almaktadır.

Dice.com

Teknoloji alanında iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların sıklıkla tercih ettiği web sitelerinden biridir. Alanında uzmanlaşmış kişilere yönelik birçok ilan bulunmaktadır. Başvurulması planlanan pozisyonların ücretleri ilan içerisinde verilmektedir.

Indeed.com

Türkiye’den başvuran birçok adayın son yıllarda sıklıkla kullandığı kariyer siteleri arasında yer almaktadır. Diğer kariyer sitelerinden farkı başvurmayı planladığınız pozisyonun yayınlandığı firmanın web sitesine yönlendiriyor olmasıdır. Her iki platformdan da başvurular kabul edilmektedir.

 

CareerBuilder.com

Avrupa’da sıklıkla kullanılan bir diğer web sitesidir. İş arama sekmelerinin yanı sıra başvurulan pozisyonların ücretlerini ülkeler ve eğitim gibi değişik başlıklar ile görüntüleyebilir, kariyer tavsiyelerine ulaşabilirsiniz.

Glassdoor.com

İş başvurularında son yıllarda kullanımı artan platformlar arasındadır. İş arama sekmelerinin yanı sıra şirket yorumları, maaş aralıkları ve yan haklar gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Web sitesinin bir diğer özelliği ise başvurmayı planladığınız pozisyonlara ilişkin mülakat tecrübelerinin paylaşıldığı bir bölüm bulunmaktadır. Mülakat sorularını ve tecrübelerini elde etmek sizlere rakip adaylar karşısında avantaj sağlayacaktır.

StepStone.de

Almanya’da popüler olan kariyer sitelerinden biridir. Başvurulması planlanan pozisyonların ülke sınırları içerisindeki maaş aralıklarını seçeceğiniz mesleklere göre belirleyebilirsiniz.

 

Europelanguagejobs.com

Avrupa’da CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), Teknik Destek ve Anadillerinde konuşabilecek çalışan arayan firmaların ilan verdiği popüler platformlar arasında yer almaktadır.

Mediabistro.com

Medya, pazarlama, danışmanlık vb. sektörlerde iş arayan adaylar için düzenlenmiş bir kariyer sitesidir. Foxnews, CNN, HBO vb. birçok medya kuruluşunun ilanlarını bu alanda bulabilirsiniz.

BONUS

Özel olarak tasarlanmış kariyer sitelerinin yanı sıra uluslararası düzeyde işe alım yapan Michael Page, Adecco ve Randstad gibi İnsan Kaynakları firmalarının web sitelerinde de kariyerinize uygun iş ilanı bulabilirsiniz.

Kaynak

Kaynak

Kaynak

Özgün İçerik


Çiğdem Yavuz

Çiğdem Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Mezunudur. İş yaşamına Kariyer Uzmanı olarak devam etmektedir. İlgi alanları Yerel Yönetimler, Kariyer, İş Piyasaları ve Kişisel Gelişim konularıdır.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.