Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışı Üniversiteleri İçin Gerekli Olan 4 Sınav!

Yurt Dışı Üniversiteleri İçin Gerekli Olan 4 Sınav!

Yurt dışı üniversiteleri için gerekli olan sınavlar, üniversiteye gideceğiniz ülkenin diline göre değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin, İngilizce dilinde eğitim veren üniversiteler için İngilizce dil yeterliliğini gösteren bir sınav ve çeşitli üniversiteler için akademik başarıyı ölçen sınavlar gerekebilir.

İşte Yurt Dışı Üniversiteleri İçin Gerekli Olan Sınavlar:

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

TOEFL sınavı, İngilizce yeteneğinizi okuma, konuşma, dinleme ve yazma açısından analiz ederek hem İngilizce konuşma hem de İngilizce anlama yeteneğinizi değerlendirir. 

IELTS (International English Language Testing System)

IELTS, Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, İngilizce'nin kullanıldığı ortamlarda öğrenim görmek veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliğini belirlemek üzere tüm dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere 4 adımdan oluşur.

SAT (Scholastic Assessment Test)

SAT testi, Amerikan üniversiteleri tarafından aday öğrencilerin akademik yeteneklerini değerlendirmek için kullanılan bir giriş testidir. Lise sonrası yeterliliklerden elde ettiğiniz akademik sonuçlarınızın kabul edildiği üniversiteler olsa da, üniversiteler genellikle bu ek test aracılığıyla bunların doğrulanmasını ister.

ACT (American College Testing)

 ACT sınavı, ABD ve Kanada’daki yükseköğretim kurumlarına girebilmek için uygulanan bir sınavdır. SAT sınavından farklı olarak ACT’de daha fazla fen alanlarından sorular sorulur.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.