Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube Music'in Kullanıcıları Sevindiren Yeni Özelliği Kullanıma Sunuldu!

YouTube Music'in Kullanıcıları Sevindiren Yeni Özelliği Kullanıma Sunuldu!

YouTube Music, Android ve iOS uygulamalarında kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni bir özellikle geliyor. Canlı şarkı sözü özelliğini kullanıma sunan YouTube önemli bir eksiğini ortadan kaldırıyor.

 Youtube Premium’la birlikte sunulan Youtube Music, rakipleri Spotify ve Apple Music'te uzun zamandır olan canlı şarkı sözü özelliğini şu ana kadar kullanıma sunmamıştı.

YouTube Music'e Canlı Şarkı Sözü Özelliği Geldi!

YouTube Music’in Live Lyrics özelliği sayesinde şarkı sözleri daha büyük metinlerle ve daha iyi aralıklarla kullanıcıya sunulacak. Canlı şarkı sözlerindeki satırlar beyaz renkle gösterilirken, diğer şarkı sözleri tonlanmış gri renkle görülecek.

Kullanıcılar canlı şarkı sözlerinin arka planında albüm kapağının bulanık bir versiyonunu da görebilecekler. Şarkı başlamadan önce, YouTube Music sesi vurgulamak için başlangıçta bir notaya yer vererek dinleyicilerin odaklanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. YouTube'un amacı bu yeni özellikle kullanıcıların müziği daha derinden deneyimlemesine olanak sağlamak.

Live Lyrics özelliği ilk başta tüm şarkılarda kullanılamasa da zaman içinde desteklenen şarkı sayısı arttırılacak. Gün içinde bile desteklenen şarkı sayısındaki değişim görülüyor. Henüz desteklenmeyen şarkılar için ise statik şarkı sözleri sürümü bulunuyor.

YouTube Music canlı şarkı sözleri özelliği Live Lyrics, Android uygulaması ve iOS uygulamasında kullanıma sunuldu. Ancak bu güncellemenin şu anda test aşamasında olduğunu unutmamak gerekir.

YouTube Music’in canlı şarkı sözleri özelliği, uygulamanın rakipleriyle rekabet edebilmesi için gerekli bir özellikti. Spotify ve Apple Music gibi diğer platformlar da benzer bir özelliği uzun süredir kullanıyordu.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.