Öğrenci Kariyeri Banner

YKS Sonuçlarından Sonra Hangi İllerden Birinciler Çıktığı Açıklandı

YKS Sonuçlarından Sonra Hangi İllerden Birinciler Çıktığı Açıklandı

Milyonlarca öğrenci, 27-28 Haziran tarihlerinde geleceklerini etkileyecek üniversite sınavına girdiler. Bu yıl koronavirüs salgını gölgesine gerçekleştirilen sınav, büyük tartışmalara neden olmuştu. Şimdiyse milyonlarca öğrencinin beklediği o haber verildi. ÖSYM, 27-28 tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler, bugün itibarıyla yeni bir sürecin içerisine girmiş durumdalar.

Konuyla ilgili açıklamalar, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapıldı. Aygün, YKS sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr üzerinden kontrol edilebileceğini söyledi. Açıklanan sonuçların öğrenciler ve ailelerine hayırlı olmasını temenni eden ÖSYM Başkanı Aygün, üniversite tercihlerinin 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini açıkladı. İyisiyle kötüsüyle üzerlerinden büyük bir yükün kalktığı öğrenciler şimdi, doğru tercih yapabilmek için çabalayacaklar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 3 oturum şeklinde yapılmıştı. Bu oturumlar, Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak isimlendiriliyor. ÖSYM Başkanı Aygün, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu oturumlarda birinci olmayı başaran öğrencilere de değindi. Dilerseniz şimdi de YKS birincilerinin hangi illerden çıktığına bakalım.

 

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS birincilerinin illerini açıkladı - Son Dakika

 

Yapılan açıklamalara göre Temel Yeterlilik Testi'nin birincileri; Nevşehir, Antalya, Çorum, Ankara ve Aydın'dan çıktı. 5 aday, TYT birinciliğini paylaştı. AYT'de de 5 aday birinci olurken sayısal bölümü birincileri İstanbul, İzmir, Malatya; eşit ağırlık bölümü birincisi Osmaniye, sözel bölüm birincisi ise İzmir'den çıktı. Ayrıca Yabancı Dil Testi'nde de 5 aday birinci oldu. Bu adayların biri Niğde'den, diğer dördü ise İstanbul'dan çıktı.

KAYNAK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.