Öğrenci Kariyeri Banner

Yıllar Sonra Bulunan Kürk Mantolu Madonna’nın El Yazı Taslakları

Yıllar Sonra Bulunan Kürk Mantolu Madonna’nın El Yazı Taslakları
Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımlanan Kürk Mantolu Madonna romanı, edebiyat tarihimizde önemli bir yeri vardır.Yazarın hayal dünyasının gerçek yaşamla olan bağını görmemizin önünü açan kıymetli bir yapıttır.

once-gazetede-yayimlandi-AdtjJ2n10-Rvyy8H5c_ig

Kürk Mantolu Madonna romanında Maria Puder ve Raif Efendi'nin aşkını anlatan Sabahattin Ali, askerdeyken, kolu çatlak halde yazdı. Ali'nin kitabı yazarken acısını giderebilmek için kolunu sık sık sıcak suya soktuğu biliniyor. Raif Efendi'nin içsel yolculuğunu aşk ile sarıp sarmalayarak okuyucuya sunan roman, ilk olarak 1940 yılında Hakikat gazetesinde “Büyük Hikaye” başlığı altında 48 bölüm olarak yayımlandı, sonra 1943 yılında Remzi Kitabevi tarafından basıldı.

Kürk Mantolu Madonna, 2016 yılı başında İngiliz yayıncı Penguin’in "Modern Klasikler" serisi arasında yer aldı. Penguin Yayınevi'nin Modern Klasikler Serisi kapsamında Maureen Freely ve Alexander Dawe tarafından Mayıs ayında çevrilen ‘Kürk Mantolu Madonna', 73 yıl sonra ilk kez İngilizce'ye çevrilmiş oldu.

Yapı Kredi Yayınları, yayımlandığında büyük bir ilgi gören ve zamanla Sabahattin Ali hakkında yapılan çalışmalarda temel kaynak haline gelen "A'dan Z'ye Sabahattin Ali" kitabının genişletilmiş yeni baskısını okurla yeniden buluşturuyor. Bu baskıda Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'yı yazarken el yazısıyla aldığı notları da yer alacak. Aynı zamanda Sabahattin Ali hakkında yapılan çalışmaların ve yabancı dillere çevrilen eserlerin, film, tiyatro ve belgesellerin listesi de genişletildi.

İşte o el yazısı notlar:

59c8c7f061361f09dc5f902b

11111

Son olarak, Kürk Mantolu Madonna dünyada ilk defa tiyatro oyunu olarak seyirci karşısına çıkıyor. Günümüz Türkiye tiyatrosunun başarılı yönetmenlerinden Engin Alkan’ın sahneye uyarlayıp yönettiği, başrollerde; Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur, Lila Gürmen, Sacide Taşaner ve konuk oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nu izleyeceğiniz “Kürk Mantolu Madonna”,  ilk kez tiyatronun büyülü dünyasında tanıklık etmeniz için sizleri davet ediyor. Detaylı bilgi için ilgili linki ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.