Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Beste Yapabiliyor, Nasıl Mı?

Yapay Zeka Beste Yapabiliyor, Nasıl Mı?
Yapay zeka (AI) teknolojisi her geçen gün biraz daha gelişiyor. İnsanın kendini robotlardan üstün gördüğü son kanat olan sanatta da durum böyle; çünkü artık yapay zeka beste yapabiliyor.

Yapay zeka beste yaptı, Taryn Southern sözlerini yazdı!

Sanat, tarihin başlangıcından beridir, insanlığın kendini ifade etme biçimi. Düşünen her varlığın kendini ifade etme zorunluluğu olduğu gibi AI‘da (yapay zeka), sanata el attı. Resim çizebiliyor, kitap yazabiliyor derken farklı formatlarda besteler de yapabildiğini gördüğümüz yapay zeka, daha önce Google‘ın geliştirdiği TensorFlow besteler yapmış ve son derece etkileyici sonuçlarla karşılaşılmıştı.

AI_Image_by_Most_Famous_Artist.0

Amper adlı geliştirici şirketin ürettiği yapay zeka, daha önce Sony şirketiyle de işbirliği yapmıştı. Ancak bu seferki üretim popüler kültürün de son derece beğeneceği bir şekilde karşımıza geliyor. Bestesi yapay zekadan, sözleri Youtube fenomeni Taryn Southern‘in kaleminden olan Break Free adlı parçaya klip dahi çekilmiş durumda. Biz şahsen bu projeyi başarılı bulduk. Ancak, elbette ki takdir dinleyicinin.

Break Free adlı parçayı dinlemek için ilgili linki ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.