Öğrenci Kariyeri Banner

Yerleşmeniz İçin Size Para Veren 6 Ülke!

Yerleşmeniz İçin Size Para Veren 6 Ülke!

Çoğunluk bilmese de birçok ülke, sadece nüfus için ya da yatırımlarınızı orada gerçekleştirmenizi sağlayarak ülke ekonomisini destekleyebilmek adına para ya da ev veriyor. Üstelik bu ülkeler arasında, herkesin gitmek için hayaller kurduğu ülkeler de bulunuyor.

İşte yerleşmeniz için sizden para almayıp üzerine size para veren 6 ülke:

1- İspanya

İspanya nüfusu giderek azaldığı için Ponga ve A Xesta adlı küçük şehirlerde yaşamanız için size 3.600 dolar veriyor. Ayrıca köyde doğan her çocuk için de ekstra 3.600 dolar ödüyorlar.

2- Şili

Şili, startup işinizi orada yapmanız için size 14.000 - 80.000 dolar arası para ödüyor.

3- İtalya

İtalya’da İspanya ile aynı kaderi paylaştığı için eğer bir genç olarak oraya giderseniz size 950 dolar evli bir çift olarak giderseniz ise 1400 dolar ödüyor. Ailedeki üye sayısı arttıkça verilen miktar da artıyor.

4- İrlanda

İrlanda'da yaşamanız için devlet size 1200 dolar veriyor. Karşılığında istedikleri tek şey ise iyi bir girişim fikrine sahip olmanız.

5- Yeni Zelanda

Eğer süt ürünleri, turizm, tarım ve ormancılıkla alakalı işlerle uğraşıyorsanız devlet size ortalama 165.000 dolar değerinde ev veriyor.

6- Yunanistan

Yunanistan'ın Antikythera (Küçük Çuha veya Sıkliye) adasında yaşayacak olan kişilere 590 dolar ödeme yapılıyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.