Öğrenci Kariyeri Banner

Eski Çalışanı Apple'ı 17 Milyon Dolar Dolandırdı!

Eski Çalışanı Apple'ı 17 Milyon Dolar Dolandırdı!

ABD Kuzey Kaliforniya Savcılığı Salı günü yaptığı açıklamayla, eski bir Apple çalışanının teknoloji devini 17 milyon dolardan fazla dolandırdığını kabul ettiğini belirtti.

ABD Avukatlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 52 yaşındaki Dhirendra Prasad'ın Salı günü federal mahkemede dolandırıcılık ve komplo kurmak suçlamalarını kabul ettiği ifade edildi. Prasad, Aralık 2008 ile Aralık 2018 arasında şirketin Küresel Hizmet Tedarik Zinciri bölümünde çalıştı. Çeşitli satıcılardan Apple için parça ve hizmet satın alıyordu.

Ortağıyla Birlikte 17 Milyon Dolardan Fazla Dolandırdı!

Prasad, yazılı bir savunma beyanında, Apple'ı 2011 yılında hırsızlık yaparak, komisyon alarak ve faturaları şişirerek dolandırmaya başladığını dile getirdi. ABD Savcılık Ofisi, iki ortak komplocu Robert Gary Hansen ve Don M. Baker'ın Prasad'ın planlarına katılmakla suçlandıklarını ve katılımlarını kabul ettiklerini kaydetti.

Apple'ı dolandırdığı günlerden birini anlatan Prasad, 2013 yılında Apple'dan Baker'ın şirketi CTrends'e anakartlar gönderdiğini belirtti. Baker, anakartların bileşenlerini topladı ve daha sonra bileşenleri Apple'a geri gönderdi. Ardından faturaları düzenleyen Baker, Apple'a sahte faturaları ödetti ve gelirleri ortağı olan kişiyle bölüştü.

Prasad ayrıca Hansen'den Prasad'ın alacaklılarına yasadışı ödemeler yaparak vergi kaçakçılığı yaptığını da ifadelerine ekledi. Baker'ın Prasad'a yaptığı yasadışı ödemeleri gizlemek için bir paravan şirketin CTrends'e sahte faturalar düzenlemesini ayarladı ve yüz binlerce dolarlık haksız vergi kesintisi talep etmesini kolaylaştırdı.

Prasad, posta dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılıktan 20 yıla kadar, ABD'yi dolandırmaktan ise 5 yıla kadar hapis cezası alabilir. Ceza duruşmasının 14 Mart 2023'te yapılması bekleniyor..

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.