Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Okul Dönemi Yeni Zamazingolar!

Yeni Okul Dönemi Yeni Zamazingolar!
Merhaba arkadaşlar. Okul dönemi yaklaştı, galiba bazılarınız için başladı bile. Umarım kendinizi yazın kucağına iyice atabilmişsinizdir. Çünkü bu kış tam bir zamazingo olacak. Şaka şaka, bu size bağlı. :) Umarım az zamazingolu bir kış geçirirsiniz. Peki iyi bir okul dönemi için neler yapmalıyız, nasıl hazırlanmalıyız ? Bu soruları aklının herhangi köşesinden geçirmeyen yoktur herhalde. Bu sorular insanı düşündürür kaygılandırır ama aynı zamanda motivede eder. Yaz mevsiminin vermiş olduğu rahatlık duygusundan kurtulmanızı sağlar ve hedeflerinizi belirlemenizi kolaylaştırır. Ben de sizi bu döneme motive edecek 5 öneri ile karşınıza çıkma kararı aldım.

insanlar%20birşeyi


İlk Olarak Kendi Hikayenizi Yazmaya Başlayın.

"Ya benim hiç kalemle kağıtla aram yoktur." demeyin. Gidin kimsenin olmadığı bir yere, kütüphane falan da olur, yazın kafanıza göre! Sonuçta kontrol eden yok. :) Hikayenize sakin kafa ile başlarsanız sizin için çok daha verimli olur, detayları kaçırmamış olursunuz. Yazdıktan sonra da bir okuyun tabi. Belki kağıda kafa atmak istersiniz. Hikayenizi yazarken biraz da geleceğe değinmeyi unutmayın, geçmişe gömülmeyin. Gelecekte mezun olduğunuzda nerede çalışmak istediğinizi yazın, yaşadığınız şehir de buna dahil tabi.

250858608_0a1c651a24_o

Kalemi Kağıdı Bırakın ve Geleceği Gözünüzde Canlandırın.

Yazdıklarınızdan yola çıkarak geleceği gözünüzde canlandırın. Ne olmak, nerede olmak istiyorsanız o an orada, onu olun çünkü sizi hiç kimse istediğiniz şeyden vazgeçiremez veya orada olmanızı engelleyemez. Sonuçta bu sadece gerçekçi bir düşünce. Küçük bir dükkan mı açmak istiyorsunuz? Gidin açın ya da çiçekleri koklayın, dünyayı gezin.

motivation

Sonra Daha Büyük Düşünmeye Çalışın.

Zaten bunları yapmaya başladığınız zaman kendiliğinden şimdiki evreye geldiğinizi fark edeceksiniz. Bunu kısa süreli başarısızlıklardan kurtulmak için yapmalısınız, sizi yolunuzdan döndürmemek için veya zaman kaybına uğramamak için yapmalısınız. Bu yaptıklarımız her ne kadar saçma gelse de sonunda işe yaradığını göreceksiniz. Kendinizi hedefinize kitlenmiş bir şekilde  bulacaksınız. Bulmazsanız adım Cem değil.

zen-and-the-art-of-house-cleaning-1

Düzenli Olun.

Temiz, düzenli ve iyi organize edilmiş ev veya yurt odası, motive edilmiş akıl için olmazsa olmazlardan arkadaşlar. Fiziksel olarak dağınık bir yaşam sizi zihinsel dağınıklığa sürükleyecektir. Ortada ne kadar detay olursa o kadar daha çok şey düşünecek ve sizi yolunuzdan çevirmeye çalışacaktır. Yani bu durum için sözümüz: "Düzenli ol canımı ye".

2560x1440

Kendi Motivasyonunuzu İnsanlarla Paylaşın.

Eğer kendi motivasyonunuzu diğer insanlar ile paylaşırsanız bu size hedeflerinize daha etkili yaklaşma şansı verecektir. Ayrıca kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacaktır. Motivasyon paylaşmak için yardım kuruluşlarında çalışabilirsiniz. Bu size iletişim becerisi de kazandıracaktır.

Yeni okul dönemi için herkese başarılar dilerim. Umarım hedeflerinize ulaşırsınız arkadaşlar.

Özgün İçerik: Cumali Cem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.